CHP'li belediye başkanları: ''Uçakları aktif hale getirmeye hazırız''

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, ''yangın özel gündemi'' ile 12. toplantılarını yaptı. Toplantı sonunda 8 maddelik ortak basın bildirisine imza atıldı. Açıklamada ''Türk Hava Kurumu'nun uçaklarını aktif hale getirmeye hazırız'' vurgusu yapıldı.

CHP'li belediye başkanları: ''Uçakları aktif hale getirmeye hazırız''

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı ''yangın özel gündemi'' ile 12. toplantılarını yaptı. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, belediyelerin Türk Hava Kurumu'nun yangın söndürme uçaklarını aktif hale getirmeye hazır oldukları belirtildi.

Açıklamayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından paylaştı. Yangın söndürme uçaklarının gerektiği her an koordinasyon halinde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kullanımına sunulacağı beyan edildi.

Başkanlar, toplantı sonunda 8 maddelik ortak basın bildirisine imza attı. Yapılacak tüm imar girişimlerinden kamu oyununun haberdar edileceği belirtildi.

Açıklamada yangınlarla ilgili bir soruşturma açılması ve sonucunun kamuoyuna şeffaf bir şekilde açıklanması da talep edildi.

# istanbul # ekrem imamoğlu # chp # yangın # Türk Hava Kurumu # orman yangınları # thk # imamoğlu # belediye