''Diyarbakır Kürdistan'ın başkenti'' diyen Bitlis Valisi Ulusal Kanal’a konuştu

PKK'nın yıllardır diyemediğini Bitlis Valisi Orhan Öztürk tek bir cümlede söyledi; "Diyarbakır Kürdistan'ın başkenti" dedi. İçişleri Bakanlığı Vali Öztürk'ün bu açıklamalarıyla ilgili ne bir açıklama yaptı ne de bir adım attı. Ulusal Kanal bakanlık yetkililerinden "Bilgimiz yok" yanıtını aldı. Vali Öztürk ise "Cümlenin başına 'sanki' kelimesini koymayı unuttuk" dedi. Bu arada, Vali Öztürk'ün de 2004 yılında AKP'nin Çorum İskilip Belediye Başkanı adayı olarak seçime girdiği ve belediye başkanlığı yaptığı ortaya çıktı.

''Diyarbakır Kürdistan'ın başkenti'' diyen Bitlis Valisi Ulusal Kanal’a konuştu

Bitlis Valisi Orhan Öztürk'ün "Diyarbakır, belediyesinin DBP'li olmasıyla Kürdistan'ın başkenti olmasıyla tanınıyor" skandal ifadelerinin üzerinden 1 gün geçti. Ancak İçişleri Bakanlığı hâlâ sessiz...

Nemrut Krater Gölü'nün Avrupa'nın seçkin destinasyonları arasına girmesiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Öztürk, bir ilin tanıtımıyla ilgili Diyarbakır üzerinden örnek vermişti. Verdiği örnek de yenilir yutulur cinsten değildi. Vali Öztürk, PKK'nın yıllardır söyleyemediğini söyledi. Diyarbakır'ı Kürdistan'ın başkenti olarak gösterdi.

Öztürk, "Mesela Diyarbakır'ı ne ile tanırız? Karpuzu, kadayıfı ile tanırız. Ama Diyarbakır'ın algısı ne? Eski kavramla dediğimiz gibi tarzı telakkisi ne? Diyarbakır Belediyesi'nin DBP'li olması ile işte, Kürdistan'ın başkenti olması ile tanınıyor." sözlerinin ardından, Ulusal Kanal olarak İçişleri Bakanlığı ile iletişime geçtik.

Bakanlık Özel Kalemi Sekreteri ilk açıklamasında özel kalem İlhami Aktaş'ın il dışında olduğunu söyledi, "Açıklamadan bilgimiz yok" yanıtını verdi. Bakanlığın basın müşavirliği sekreteri de özel kalem sekreteriyle aynı dili kullandı "Bilgimiz yok" dedi.

Ulusal Kanal'ın ikinci gün yeniden İçişleri Bakanlığı Özel Kalemi İlhami Aktaş'ı aradı. Ancak sekreteri yine şehir dışında olduğu söyledi. Basın Müşavirliği de tutumunu değiştirmedi.

"Diyarbakır Kürdistan'ın başkenti olmasıyla biliniyor" diyen Vali Orhan Öztürk'ün geçmişi de bir hayli dikkat çekici. Öztürk, 2004 yılındaki Mahalli İdareler Seçiminde Çorum’un İskilip ilçesinde AKP’den aday oldu. Seçimi kazandı ve İskilip Belediye Başkanlığı yaptı. Belediye Başkanlığından sonra önce İstanbul Vali Yardımcılığı sonra Darülaceze Müessese Müdürlüğü ardından da Küçükçekmece Kaymakamlığı görevlerini yürüttü. Öztürk, 13 Şubat 2014'te de valiler kararnamesi ile Bitlis Valiliği görevine atandı.

Son olarak Vali Orhan Öztürk de Ulusal Kanal'a açıklama yaptı. Vali, cümlenin başına "sanki" kelimesini koymayı unuttuğunu söyledi. Öztürk, "cümlenin başına 'sanki' kelimesini koymayı unuttuk. Koyulursa belli bir amaca ulaşır. Bizim yanlış anlatmamız söz konusu. İmajı anlatmada ekstrem bir örnekti. Verilmeseydi daha iyi olurdu." dedi.

İfadelerin maksadını aştığını söyleyen Öztürk, "Düzeltme yapacak mısınız?" soruna "Gerek yok" yanıtını verdi. İçişleri Bakanlığı'nın da kendisiyle irtibata geçmediğini söyledi.

Haber: Oğuz Polatbilek

ulusalkanal.com.tr

# açıklama # ulusal kanal # Kürdistan # ilhami aktaş # bitlis valisi