Fikret Otyam hayatını kaybetti

Yazıları, resimleri ve röportajlarıyla bir döneme damgasını vuran sanatçı ve gazeteci Fikret Otyam hayatını kaybetti. Vatan Partisi üyesi olan 89 yaşındaki koca çınar, uzun süredir böbrek yetmezliği tedavisi görüyordu. Otyam'ın naaşı vasiyeti üzerine Salı günü saat 17.00'de Hacı Bektaş'ta defnedilecek.

Fikret Otyam hayatını kaybetti

Tükiye'nin bir dönemine, resimleri ve yazılarıyla damga vuran gazeteci-yazar-ressam Fikret Otyamhayatını kaybetti.

89 yaşındaki Otyam, uzun süredir böbrek yetmezliği tedavisi gördüyordu. Fikret Otyam, 26 Ocak'ta girdiği diyaliz sırasında rahatsızlanmış, mide kanaması geçirmişti.

40 yıldır şeker ve 20 yıldır da böbrek hastası olan Otyam önceki gün rahatsızlanınca tekrar hastaneye kaldırıldı.

Durumu ağırlaşan Otyam solunum makinesine bağlandı. Yaşam mücadelesini kaybeden Otyam gece saat 23.45'te hayata gözlerini yumdu.

Taziyeleri kabul eden eşi Filiz Otyam, yol arkadaşının "Yapacağı resimleri, yazacağı kitapları ve yazacağı haftalık yazılarını düşünerek" hayata veda ettiğini söyledi.

Sevenleri Otyam ailesini yanlız bırakmadı.

Otyam için yarın saat 17.00'de Antalya Cem evinde tören düzenlenecek. Salı günü ise saat 12.30'da Ankara'da Çankaya Belediyesi'nde ayrı bir tören yapılacak. Otyam'ın naaşı, vasiyeti üzerine Salı günü saat 17.00 Hacı Bektaş'ta defnedilecek.

Fikret Otyam hayatını kaybetti by ulusalkanal

ulusalkanal.com.tr

# hayatını kaybetti # antalya # Fikret Otyam