Akşener mutabakatı eleştirdi

Türkiye’yi Astana ortaklarıyla karşı karşıya getiren İdlib gerginliği Moskova’da bozuldu. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise tansiyonu düşüren bu mutabakatı hedef aldı. Meral Akşener, “Askerlerimizi şehit eden Rusya ve Esad'ın ayağına giden biz olduk” açıklamasını yaptı. İyi Parti lideri, Libya’da şehit düşen MİT görevlisinin bilgileri ve cenazeye katılan personellerin deşifre edilmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Akşener mutabakatı eleştirdi

İdlib tansiyonun düşürüldüğü mutabakata ilişkin Rusya’yı hedef aldı.

Akşener, "Soçi mutabakatına uymayan Rusya ve Esad oldu, görüşme talep eden biz olduk." dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında İdlib için imzalanan mutabakata ilişkin konuştu. Akşener, Astana ortaklarıyla Türkiye’yi karşı karşıya getiren İdlib gerginliğini Moskova’da bozan mutabakatı hedef aldı.

Akşener, "Askerimizi şehit eden Rusya ve Esad oldu, Putin’in ayağına giden biz olduk. Moskova’da kazanan Rusya ve Esad oldu, geri adım atan biz olduk. Sense gittin, o cesaretin, o onurun, onda birini masa başında gösteremedin. Gittin, kapılarda bekletilmeye razı olup, üstüne bir de ‘Kabul edildiğiniz’ için teşekkür ettin. Dostun Putin, kapı önünde bekleme görüntülerinizi Rus medyasına servis edip, bizi rezil etti, sense gittin, onurumuzu kapılarda bıraktın, geldin." ifadelerini kullandı.

Mutabakatın ara çözüm olduğunu savunan Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da bir çağrı yaptı.

Akşener, "Bu ara çözümü kalıcı hale getirebilmek için, öncelikle devleti yönetenlerin, aklını başına alması gerekir. Buradan Sayın Erdoğan’ı bir kez daha uyarmak isterim; bu kadar önemli konularda, kararları sarayında tek başına alma. Suriye meselesi milli güvenliğimizi doğrudan ilgilendirdiği için, milli bir meseledir. Bu konuda adımlar atmadan önce, muhalefet partileriyle istişare et." dedi.

Libya’da şehit düşen MİT görevlisinin kimlik bilgileri, cenazesinde ailesinin ve katılanların deşifre edilmesine ilişkin soruşturmaları da değerlendirdi Akşener.

Akşener, "İllaki soruşturacaksanız; gidin, gizli kalması gerektiğine inandığınız o cenaze törenini, sızdıran mekanizmayı soruşturun. Bu açıklara göz yumduktan sonra, haberi yapan gazeteciyi soruşturup, cezaevine göndermek, işin kolay yanı. Üstelik de bunu, FETÖ’nün yöntemleriyle yapmak en kolayı" diye konuştu.

ulusal.com.tr

# türkiye # rusya # İyi Parti # idlib # meral akşener # moskova # astana