Gökhan Gönül'de yasaklı maddeye rastlandı iddiası

Fenerbahçeli Gökhan Gönül'de yasaklı madde bulunduğu iddiası futbol gündemine bomba gibi düştü

Gökhan Gönül'de yasaklı maddeye rastlandı iddiası

AMK Gazetesi'nin internet sitesinde yer alan habere göre, 12 Şubat'ta Kasımpaşa maçında aldığı darbe sonucu kaburgasında kırık oluşan ve bu yüzden tedavi gören milli futbolcu Beşiktaş derbisine ağrı kesici iğne olarak çıktı. Karşılaşma sonrası doping kontrolü için çekilen kurada ismi çıkan Gökhan, idrar numunesini verdi. Köln Doping Araştırma Merkezi'ne gönderilen A numunesinde de yasaklı madde bulundu. Gazetenin haberinde konuyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bilgi verildiği ifadesi de yer aldı.

FENERBAHÇE: İLAÇLARI ZAMANINDA BİLDİRDİK

Fenerbahçe cephesi ise, Gökhan Gönül'ün kaburgasındaki kırık nedeniyle yasaklı madde içeren ağrı kesicileri kullandığını ancak tedavinin her aşamasında bunların TFF'ye bildirildiğini açıkladı.Söz konusu madde ağız ya da damar yoluyla değil göğse yapılan iğne ile alınıyor.

DOPİNG DEĞİL YASAKLI MADDE

Sarı lacivertliler 'doping' diye adlandırılan maddenin 'yasaklı madde' olduğunu da özellikle vurguladı.

Halen olayla ilgili araştırmalarını sürdüren Fenerbahçe Kulübü'nün gün içerisinde bir açıklama yapması bekleniyor.

Gökhan Gönül'ün menajeri Ahmet Bulut da konuyla ilgili hiçbir bilgisi olmadığını, yasaklı madde iddiasını medyadan öğrendiğini söyledi.

HUKUK KURULU'NA SEVK EDİLDİ

Hürriyet'te yer alan habere göre, Fenerbahçe'nin, "Biz ilaçları zamanında bildirdik" açıklamasına karşın, Gökhan Gönül, Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu'na sevk edildi.

Yapılacak inceleme sonucunda Gökhan Gönül suçlu bulunduğu taktirde 2 yıla kadar ceza alması gündemde. ​

GÖKHAN GÖNÜL'ÜN MENAJERİ, KONUŞTU

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Gökhan Gönül'ün menajeri Ahmet Bulut, konuya ilişkin Yeni Şafak'a açıklamada bulundu.

Bulut, futbolcusu hakkında çıkan haberleri kesin bir dille yalanladı.

"Haber tamamen yalan" diyen Bulut, yaptığı kısa açıklamada futbolcusu hakkında çıkan haberlerin doğru olmadığını ve böyle bir şeye ihtimal vermediklerini söyledi.

TFF'DEN GÖKHAN GÖNÜL AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Mete Düren, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamayla akıllardaki soru işaretlerini sildi.

Mete Düren konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Şu anda gelen rapora istinaden hukuk kurulu rapor verecek biz de onu takip edeceğiz. Bu tür durumlar sözlü olarak bildirilmez zaten. Fenerbahçe kulübü bize yazılı olarak durumu bildirdi. Dopingli ilaç kullanım listesi var. Fenerbahçe bize bunu bildirdi. Bunun iki tane listesi var dopingli ilaç listesi ve futbolcu ilaç kullanım listesi."

Gökhan'ın kullandığı maddenin yasaklı maddeler listesinde yer aldığına değinen Prof. Dr. Mete Düren, "Yasaklı madde olarak listede yer alıyor ama bu lokal olarak kullanılabiliyor. Kaburga kırığının etrafına ağrı kesici olarak yapılmış. Kullanılabilir bir madde bu. Bunun normal olup olmadığına hukuk karar verecek. Eğer hukuk 'karar veremem' derse PFDK'ya sevkedilecek. Onlar doping kurulundan bilgi isteyecekler ve sonrasında karar verilecek" şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden iddialarla ilgili olarak bir açıklama yapıldı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Profesyonel futbolcumuz Gökhan Gönül’ün 23.02.2016 tarihinde yapılan toraks BT ve MRI tetkikleri sonucunda kaburgasında (T.10) kırık tespit edilmiştir. Futbolcumuzun tedavisine başlanmış, göğüs ve sırt ağrılarının devam etmesi üzerine algoloji uzmanı hekim tarafından sinire blokaj yapılmıştır. Yapılan uygulama, kortikosterodlerin sistematik olmayan kullanım şekli olarak tedavi amaçlı tatbik edilmiştir. Doping testi öncesinde, futbolcuya yapılan lokal uygulama bu prosedürler için kullanılan matbu forma yazılmak suretiyle Türkiye Futbol Federasyonu’na beyan edilmiştir.

Konu bundan ibaret olup, futbolcumuzun tedavi sürecine ilişkin tomogrofi, mrı görüntüleri ve doktor raporları tarafımızca Türkiye Futbol Federasyonu’na sunulmuştur. Doping amaçlı yasaklı bir madde kullanım söz konusu değildir. Futbolcumuza yapılan ağrı kesici tıbbi uygulama tamamen tedavi amaçlı olup, performans arttırıcı her hangi bir etkisi de bulunmamaktadır. Süreç sonucunda doping amaçlı yasaklı bir madde kullanımının olmadığı kesin ve açık bir şekilde ortaya çıkacaktır.​

ulusalkanal.com.tr

# gökhan gönül # yasaklı madde