Halkın sesi Yıldız Ayhan vefat etti

Türk Halk Müziği’nin önemli isimlerinden Yıldız Ayhan, yaşamını yitirdi. Tedavi gördüğü hastanede zatürreye yenik düşen Ayhan’ın cenazesi, 17 Haziran Perşembe günü İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Halkın sesi Yıldız Ayhan vefat etti

Halk müziğinin önemli isimlerinden Yıldız Ayhan, 83 yaşında 15 Haziran günü tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

TRT'nin ünlü ses sanatçılarından olan Ayhan, zatürre teşhisiyle alındığı yoğun bakım ünitesinde makineye bağlı yaşamını sürdürüyordu.

İSTANBUL'DA SONSUZLUĞA UĞURLANACAK

Kendisini halkla bütünleşmiş bir sanatçı olarak tanımlayan Yıldız Ayhan, 17 Haziran Perşembe günü öğle namazından sonra İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Türk halk müziğinin nadide seslerinden Yıldız Ayhan'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Yıldız Ayhan’ın 30 yıl önce hayatını kaybeden ve TRT sanatçısı olan eşi Ahmet Gazi Ayhan da, Türkiye’nin önemli saz ustalarındandı.

Türkiye'de Kırım türkülerini söyleyen ilk sanatçılardan biri olan Yıldız Ayhan Aydınlık Gazetesi’ne de mesleki yaşamı ve Türk Halk Müziği'ne dair öenmli röportajlar vermişti.

# istanbul # trt # türk # twitter # tedavi # cenaze # sanat # zincirlikuyu # Türk Halk Müziği # zincirlikuyu mezarlığı # Halk Müziği