Gözler CHP'de! MYK için kulislerde bu isimler konuşuluyor

CHP’nin 35’inci Olağan Kurultayında yapılan Parti Meclisi seçiminin ardından gözler Merkez Yönetim Kurulu listesine çevrildi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 10 gün içinde yeni MYK’sını ilan edeceği belirtiliyor. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun 10-12- üyeli bir MYK tasarladığı ifade ediliyor.

Gözler CHP'de! MYK için kulislerde bu isimler konuşuluyor

CHP’nin yeni Merkez Yönetim Kurulu’nda kimler yer alacak?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 10 gün içinde MYK kadrosunu ilan etmesi bekleniyor.

Kılıçdaroğlu 35’inci Olağan Kurultay’da yapılan tüzük değişikliğiyle birlikte MYK listesini daraltabilecek. CHP Liderinin 10-12 üyelik bir MYK tasarladığı ifade ediliyor.

Kulislerde bazı görevlere hangi isimlerin getirileceği de konuşuluyor. Buna göre, Hakkı Suha Okay’ın örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirileceği belirtiliyor. Genel Başkan yardımcısı Tekin Bingöl’ün ise Gürsel Tekin’den boşalan Genel Sekreterliğe kaydırılabileceği konuşuluyor.

Faik Öztrak’tan boşalacak iş dünyası ile ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığına Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın getirilmesi bekleniyor. Dış politikadan sorumlu genel başkan yardımcılığına Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına ise Ordu Milletvekili Seyit Torun’un getirileceği belirtiliyor. Eski RTÜK üyesi Ali Öztunç’un da medya ile ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görevlendirileceği konuşuluyor.

Selin Sayek Böke ve Bülent Tezcan’ın görev yerlerini koruması beklenirken Gaye Usluer, Bülent Kuşoğlu, Candan Yüceer ve Özkan Yıldız gibi isimlerin MYK kadrosuna girebileceği ifade ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

# CHP MYK