Söke'de pamuk mesaisi

Türkiye'nin en büyük pamuk üreticilerinden olan Aydın'ın Söke ilçesinde pamuk fiyatları masaya yatırıldı. Dolar'a endeksli olmasına rağmen iç piyasadaki düşük işlem fiyatlarına büyük tepki var. Konu, Ticaret Bakanlığı'na iletilecek.

Aydın'ın Söke ilçesi, Türkiye'nin pamuk üretim merkezlerinden. Pamuk fiyatları Dolar'a endeksli olmasına rağmen iç piyasadaki fiyat düşüşüne üreticiler ateş püskürdü. Söke Ziraat Odası'ndaki toplantıda pamuk fiyatları üzerinde oynanan oyunlar tartışıldı.

Zaman zaman hareketli anların yaşandığı toplantıya AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Efeler ve Söke Ziraat odalarının başkanları, Söke Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Nejat Sağel ve Söke Tariş Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer de katıldı.

Oda başkanları, üreticinin pamuğunu ucuza kapatmaya çalışan tüccarı da uyardı. Çiftçi pamuktan çıkarsa bir daha yerli pamuk bulamazsınız dedi.

Tepkilerin odağında ise İzmir Ticaret Borsası'nda düşük fiyattan gerçekleşen işlemler var. Üreticiler ve ziraat odalarının başkanları, borsadaki işlemlerin eskiden olduğu gibi yeniden şeffaf olmasını istiyor. Aydın'dan gidecek bir heyet konuyu Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'ye iletecek.

Toplantıda gündeme gelen diğer konu ise, pamuk üreticisinin borçlarının Ocak ayı sonrasına ötelenmesi oldu. Böylece üretici yeni hasat ettiği pamuğu yok pahasına satmak zorunda kalmadan, fiyatlar yükselinceye kadar bekletebilecek. Pamuk üreticileri, tüm bu sorunlarına acil çözüm bekliyor.

HABER-KAMERA: GÜÇLÜ ÇEZİK

ulusal.com.tr

# pamuk # söke