Netanyahu, BAE ile yapılan anlaşmayı tarihi olarak yorumladı

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri Amerika arabuluculuğunda tepki çeken bir anlaşmaya imza attı. ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için “barış anlaşması” imzalandığını duyurdu.

Netanyahu, BAE ile yapılan anlaşmayı tarihi olarak yorumladı

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında anlaşma imzalandı. ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için sözde barış anlaşması imzalandığını duyurdu.

Adının ise “İbrahim Anlaşması” olduğu bildirildi. Açıklama yapan Trump, “İsrail ile BAE arasındaki barış anlaşması büyük bir ilerleme. Şimdi bölgede benzer anlaşmaların gerçekleşeceğini umuyorum” dedi.

Trump, İsrail ve BAE'den heyetlerin önümüzdeki haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaşmalar imzalayacaklarını açıkladı.

Anlaşmayı, “Tarihi bir an” olarak değerlendirdi. ABD'nin Orta Doğu'dan çıkmaya başladığına da işaret eden Trump, “Artık Orta Doğu'da olmak zorunda değiliz. Petrole ihtiyacımız yok” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı, Batı Şeria'nın işgalini destekleyip desteklemediği yönündeki soruya ise “Bu konuda şu anda İsrail ile görüşüyoruz” yanıtını verdi.

Trump tarafından açıklanan anlaşma duyurusu Abu Dabi yönetimi tarafından da doğrulandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Wahington yönetiminin arabuluculuğunda yapılan anlaşmanın “tarihi” olduğunu savundu.

ulusal.com.tr

# abd # Birleşik Arap Emirlikleri # BAE # Binyamin Netanyahu # İsrai