25 ilde FETÖ operasyonu: 89 gözaltı

Peş peşe FETÖ operasyonu düzenlendi, onlarca gözaltı yapıldı. İzmir merkezli 25 ilde FETÖ'nün hava kuvvetleri ve sahil güvenlik yapılanması hedefteydi. Operasyonda 89 şüpheli göz altına alındı. Göz altına alınanalar arasında bir isim dikkat çekti. O isim Eski Ege Ordusu Komutanı Emir Subayı Fevzi Öztürk'tü.

25 ilde FETÖ operasyonu: 89 gözaltı

Fethullahçı Terör Örgütü'ne ağır darbe vuruldu. Operasyon haberleri peş peşe geldi. İzmir, İstanbul, Ankara, Edirne... Pek çok ilde baskınlar vardı. Yakalananlardan biri de Eski Ege Ordusu Komutanı Emir Subayı Fevzi Öztürk'tü.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün TSK içerisindeki yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyon için düğmeye bastı. Operasyon gece saat 01.00'de 15 ilde eş zamanlı olarak başlatıldı. Baskınlarda 89 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında aralarında ihraç edilmiş subay, astsubay, emekli albay rütbesinde olan bazı isimlerlede vardı. Bu isimlerden biri de eski Ege Ordusu Komutanı Emir Subayı Fevzi Öztürk'tü. FETÖ davasında ev hapsi kararıyla tahliye edilen Öztürk yeniden yakayı ele verdi.

İstanbul'da ise 57 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı, 32 şüpheli yakalandı.

Ankara'da da FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonlar vardı. FETÖ'nün Hava Kuvvetleri içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltı kararı verilen 21'i mahrem imam toplam 25 şüpheliden 15'i yakalanarak gözaltına alındı.

Edirne'de ise yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçarken yakalanan 3 FETÖ şüphelisi tutuklandı.

ulusal.com.tr

# izmir # fetö # tsk # terör # asker # emniyet # Hava Kuvvetleri # sahil güvenlik # F16