Hafta sonu yasakları geri geldi

Vaka artışlarının önüne geçmek için tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Kırmızı kategorideki yani çok yüksek riskli 58 ilde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Düşük ve orta risk grubunda yer alan iller ise yasaktan muaf olacak.

Hafta sonu yasakları geri geldi

Vaka artışlarında liderliği bırakmayan Karadeniz Bölgesindeki iller başta olmak 58 ilde cumartesi ve pazar günü sokağa çıkmak artık yasak.

Kademeli normalleşmeyle birlikte başlayan mart ayında yükselişe geçen vakalar haftasonu yasaklarını geri getirdi.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerdeki, vaka tırmanışının bir an önce durdurulması için Bakanlar Kurulu yeni kararları açıkladı. Yenilenen haritada çok yüksek riskli kategorideki il sayısının 58'e yükselmesiyle kısıtlamalarda da değişikliğe gidildi.

Kırmızı kategorideki yani çok yüksek riskli ilde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Yüksek riskli yani turuncu kategorideki illerdeki kısıtlamalar cumartesi 21.00'de başlayacak pazartesi 05.00'te sona erecek.

İçinde sadece Şırnak'ın olduğu düşük ve 10 ilden oluşan orta risk grubundaki illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak. Kısıtlama yurt genelinde olduğu gibi hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında devam edecek.

# izmir # istanbul # ankara # bakanlar kurulu # şırnak # vaka # kırmızı # kısıtlama # Turuncu kategori # Cumartesi # sokağa çıkma kısıtlaması # sokağa çıkma # risk # sokağa çıkma kısıtlama # yasaklar