AKP, yakanlara kucak açtı

Sivas'ta 35 aydınımızın yanarak can vermesine neden olan katliamda sanıkların avukatlığını üstlenen isimlerin yüzü AKP Hükümeti ile güldü. AKP 7 sanık avukatını milletvekili olarak Meclis'e taşırken, Hayati Yazıcı Madımak avukatlığından Bakanlığa kadar yükseldi. Bir çok sanık avukatı da gerek bürokrasi gerekse AKP teşkilatlarında yönetici olarak görev yapıyor.

AKP, yakanlara kucak açtı

Sivas Katliamı dava zamanaşımından düştü, sanıklar cezalandırılmadı. Sanık avukatları ise bürokasi basamaklarını bir bir çıktı Meclis sıralarına yerleşti.

13 Mart 2012'de zamanaşımına uğrayan davada sanıkların avukatlığını üstlenen isimler AKP Hükümeti'nde bakanlık koltuğuna kadar yükseldi.

Meclise girmeyen avukatlar da Anayasa Mahkemesi üyeliğinden AKP Belediye Başkanlığı'na bürokrasinin üst düzey koltuklarını işgal etti.

Sivas Katliamı sanıklarının avukatlarından 6'sı AKP'den milletvekili oldu. Hayati Yazıcı, AKP'den Milletvekili seçildikten sonra Devlet Bakanlığı'na atandı.

Haydar Kemal Kurt Isparta'dan, Zeyid Aslan Tokat'tan, Hüsna Tuna Konya'dan, Ali Bulut Maraş'tan, İbrahim Hakkı Aşkar ise Afyon'dan AKP milletvekili seçildi. Şevket Kazan da Refah Partisi'nden Meclis'e girerek Adalet Bakanlığı yapmıştı.

Avukatlardan Celal Mümtaz Akıncı Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilirken Reşat Yazak Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

Avukat Burhanettin Çoban Afyonkarahisar'da AKP'den Belediye Başkanı oldu. Belediye Başkanlığı yapan bir diğer isim de İstanbul Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal. Nevzat Er de bir dönem Eminönü Belediyesi'nin AKP'li başkanları arasında yer aldı.

Avukatlardan Tayfun Karali İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürü, Avukat Ferruh Aslan Basın Yayın Müdürü olarak görev yaptı.

Sanık avukatları arasında çok sayıda isim de AKP teşkilatlarında yönetici olarak görev yapmaya devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # Sivas # Madımak