Cemaatten AKP hamlesi

AKP'nin 3 dönem kuralına takılan ağır toplarının cemaat ile toplantı yaparak tasfiyeleri masaya yatırdığı ortaya çıktı. Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eski AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik'in cemaatin önemli isimlerinden İlhan İşbilen'le görüştüğü F tipi örgüt iddianamesine girdi.

Cemaatten AKP hamlesi

Eski AKP sözcüsü Hüseyin Çelik ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın cemaat ile toplantılar yaptığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı F tipi örgüt iddianamesine giren bilgilere göre Çelik ve Arınç cemaatin önemli isimlerinden İlhan İşbilen ile buluşarak tasfiyeleri masaya yatırdı.

‘Cemaatin kripto ve kozmik yapılanması’ başlıklı bölümde AKP içerisinde cemaat örgütlenmesi ve buna karşı çıkan isimlerle ilgili değerlendirmeler de yer aldı. Eski AKP Milletvekili İlhan İşbilen'in hükümet çevresindeki tasfiyelere karşı Arınç ve Çelik ile birlikte önlem almaya çalıştığı belirtildi. Müşteki olarak ifade veren polis memuru A.İ.Y.'nin ifadeleri ve ele geçirilen kurye notlarına göre görüşme daveti Arınç ve Çelik'ten geldi. İddianamede o dönem hükümet içerisinde cemaat karşı isimler Ömer Çelik , Efkan Ala ve Beşir Atalay’ın etkilerinin arttığı vurgulandı.

Ele geçirilen kurye notlarında "hükümet çevresindeki tasfiyelerle ilgili cemaatin hükümetten sorumlu abisi M.K.'ya gerekli talimatların iletildiği" ve bu konuda bir çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Polis memuru A.İ.Y, cemaat içerisinde kripto ifadesinin "cemaatin üst düzey emniyet görevlileri arasından seçilmiş cemaatin özel bilgilerine sahip bulunmuş olduğu birim ile sivil yapılanma arasında bağı ve köprüyü kuran kişiler" için kullanıldığını kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # cemaat