Suudi Arabistan, Katar'ın resmi açıklama yapmasını bekliyor

Suudi Arabistan, Katar ile diyalog kurma arayışında. Riyad yönetimi, Katar'dan körfez krizinin çözümü için masaya oturma konusunda resmi bir açıklama bekliyor. Suudi Arabistan, resmi bir açıklama gelinceye kadar Doha ile tüm diyalog kanallarını kapattı

Suudi Arabistan, Katar'ın resmi açıklama yapmasını bekliyor

Katar'a uygulanan Amerikan menşeili yaptırımların lideri konumundaki Suudi Arabistan, Doha ile iletişim kurma arayışına girdi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Riyad'tan resmi bir açıklama gelene kadar bütün diyalog kanallarını devre dışı bıraktıklarını duyurdu.

Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani'nin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefonla görüşmüştü. Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, görüşmenin Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani'nin talebi üzeirne yapıldığını yazmıştı.

Ancak Katar resmi haber ajansı QNA görüşmenin Amerika Başkanı Donald Trump tarafından koordine edildiğini bildirdi.

Bu gelişmelerden sonra Suudi Arabistan, Katar’la diyalogların askıya alındığını duyurdu. Katar’ın “gerçeklerle oynadığını” iddia eden Riyad yönetimi, krizin çözümü konusunda Katar'dan resmi bir açıklama gelinceye kadar tüm diyalog kanallarını kesti.

Suudi haber ajansı SPA'ya konuşan üst düzey bir Suudi yetkili "QNA tarafından yapılan haber Katarlı yetkililerin gerçeklerle oynamaya devam ettiğini gösterir. Suudi Arabistan, kamuoyu önündeki pozisyonunu açıkça belli edene kadar Katar yetkilileriyle her türlü diyalogu askıya almıştır" dedi.

ulusal.com.tr

# suudi arabistan # katar # riyad # Doha