Çanakkale'de 1 kilometrelik araç kuyruğu

Çanakkale'de iki gün aralıksız yağan kar, yeni yılın ilk gününde etkisini kaybetti. Kuvvetli esen poyraz ise deniz ulaşımını aksatmaya devam ediyor. Çanakkale-Kilitbahir, Lapseki-Gelibolu, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında seferler iptal edildi.

Çanakkale'de 1 kilometrelik araç kuyruğu

Çanakkale'de iki gün aralıksız yağan kar, yeni yılın ilk gününde etkisini kaybetti. Kuvvetli esen poyraz ise deniz ulaşımını aksatmaya devam ediyor. Çanakkale-Kilitbahir, Lapseki-Gelibolu, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında seferler iptal edildi.

Çanakkale'de geçen 30 Aralık'ta başlayan ve fırtınayla birlikte yağarak yaşamı olumsuz yönde etkileyen kar, bugün sabahın ilk saatlerinden itibaren durdu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü Çanakkale'de, poyraz fırtınası ise etkisini sürdürüyor. Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'de yaklaşık 90 kilometre hızla esen fırtına nedeniyle deniz ulaşımı aksıyor.

Çanakkale Boğazı ve adalar hattında ulaşımı sağlayan Gestaş firması, hava muhalefeti dolayısıyla, Çanakkale-Kilitbahir, Lapseki-Gelibolu, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında arabavapur seferlerinin iptal edildiğini bildirdi. Avrupa yakasına deniz ulaşımı sadece şu an için sadece Çanakkale-Eceabat hattından sağlanıyor.

Diğer yandan iki günlük kar yağışının ardından Çanakkale'de yol açma çalışmaları devam ediyor. Çanakkale-Bursa ve Çanakkale-İzmir karayollarında trafik normal olarak sağlanabiliyor. Korudağ Mevkisi'ndeki kar yağışı nedeniyle sabaha karşı bir süreliğine kapanan Çanakkale-İstanbul Karayolu da küreme ve tuzlama çalışmalarının ardından tekrar trafiğe açıldı. Çanakkale'de 186 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi.

1 KİLOMETRELİK ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

Çanakkale'de iki gündür süren kuvvetli poyraz, deniz ulaşımını aksatmaya devam ediyor. Çanakkale-Eceabat dışındaki Çanakkale-Kilitbahir, Lapseki-Gelibolu, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında feribot seferlerin iptal edilmesi uzun araç kuyruklarına yol açtı. Özellikle ağır tonajlı araçların kentte tek ulaşımın yapılabildiği Çanakkale-Eceabat seferini kullanmak istemesi üzerine iskeleden başlayarak Demircioğlu Caddesi'nden Belediye Kavşağı'na kadar bir kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firmasının Çanakkale-Eceabat hattında ikinci gemiyi devreye sokmaya hazırlandığı belirtildi. Liman Başkanlığı ile yapılan görüşmede Lapseki-Gelibolu hattının saat 14.00 itibariyle tekrar açılma ihtimali olduğu öğrenildi. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekiplerinin kuyruktaki özellikle ağır tonajlı araçları bu hatta yönlendirmek için çalışma başlattığı öğrenildi.

İki gün yağdıktan sonra yeni yılın ilk saatlerinde etkisini yitiren kar sonrası kapanan 186 köy yolunda çalışmaların sürdüğü belirtildi. Açık olan Çanakkale-İstanbul karayolunda bir olumsuzluk yaşanmaması için küreme ve tuzlama çalışmalarının aralıklarla yapıldığı kaydedildi. Çanakkale-Bursa ve Çanakkale-İzmir karayollarında da trafiğin normal akışında sürdüğü kaydedildi.

Ersan Küçükkuru

DHA

# trafik nasıl # hangi seferler iptal edildi # Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında arabavapur seferleri