Yunanistan yeni destek arayışında

Yunan yetkililer, bölgede Türkiye karşıtı provokatif adımlarına bir yenisini ekledi. Azerbaycan’a karşı Ermenistan'ın yanında olduğunu açıklayan Yunanistan'ın Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Erivan'a gitti. Ülkeye adım atar atmaz soluğu sözde soykırım anıtının yanında aldı. Dendias, Türkiye'yi uluslararası hukuku çiğnemekle suçladı.

Yunanistan yeni destek arayışında

Yunanistan Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermensitan'a destek ziyareti yaptı. Yunan Bakan'ın Erivan'daki ilk durağı da sözde soykırım anıtı oldu. Erivan'a destek açıklaması yaptı, Türkiye'yi hedef aldı.

Daha önce Ermenistan'a destek açıklaması yapan Yunanistan'ın Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Ermenistan'a gitti.

Yunan bakan Erivan'da ilk olarak sözde soykırım anıtını ziyaret etti. Beraberindeki heyetle birlikte anıta çelenk bıraktı.

Dendias, ziyareti sırasında Ermeni mevkidaşı Zohrab Mnatsakanyan ile görüştü. Dendias, açıklamalarında Türkiye'yi hedef aldı. Türkiye'nin Karabağ sorununa müdahalesinden "rahatsızlık" duyduğunu ifade etti.

Yunaistan ve Ermenistan'ın Türkiye'yle ortak bir problemi olduğunu söyledi. Türkiye'yi Avrupa Birliği'nin çağrılarına uymamakla ve uluslararası hukuku çiğnemekle suçladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Başbakan Nikol Paşinyan ve Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan ile de görüşme gerçekleştirecek.

Dendias, önceki gün de Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile görüşmüştü. Hüseyin, 1998’den sonra Bağdat’a ilk ziyaretin Dendias tarafından gerçekleştirildiğine dikkati çekerek bu ziyareti "tarihi" şeklinde nitelendirmişti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Erbil'e gidip, Yunanistan’ın Erbil Başkonsulosluğunu açacaktı, ancak uçak arızası nedeniyle gidememişti.

ulusal.com.tr

# yunanistan # soykırım # ırak # Ermenistan # Dendias # erivan # Paşinyan