Başkan Saraç: 'İstiklal Madalyası talebimiz sürüyor'

İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği 2015 yılı olağan genel kurulu yapıldı.

Başkan Saraç: 'İstiklal Madalyası talebimiz sürüyor'

İzmir Atatürk LisesiMezunları Derneği 2015 yılı olağan genel kurulu yapıldı.

Seçimli genel kurulda Dernek Başkanlığına 1985 Mezunu Kuşadalı Turizmci Murat Saraç seçildi.

Derneğin 2015 yılı olağan genel kurulu Lise Tiyatro salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Divan başkanlığını Av.Namık Kemal Marmara'nın yürüttüğü seçimli genel kurulda 5.Dönem Başkan Başar Manisalı ve ekibinin faaliyet raporu onaylanarak ibra edildi ve yapılan seçimde Murat Saraç'ın başkanlığındaki liste oybirliği ile kabul edildi.

Seçim sonrası bir konuşma yapan Saraç önceki yönetime hizmetleri nedeniyle teşekkür ederken zaman ayırıp genel kurula katılan ve destek veren tüm mezunlara İzmir Atatürk Lisesi'nin ilkelerini ve yüzyılı aşkın saygın ismini yüceltme sözü verdi. Amaçlarının tüm mezunları kaynaştırmak ve genç mezunlara Atatürk Liseli olmanın farklılığını ve onurunu yaşatmak olduğunu belirtti. Başkan Saraç özellikle sosyal projelere önem vereceklerini ve dernek kuruluş tüzüğünde yer alan İstiklal Madalyasını okullarına kazandırmak için sonuna kadar çalışacaklarını belirtti.

İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği 2006 yılında bu konuda kurucu başkanları Dr.Taner Akman öncülüğünde bir çalışma başlatmış; tüm öğrenci ve öğretmenleri Çanakkale savaşlarına katılıp topluca şehit düştüğü için iki dönem hiç mezun veremeyen İzmir Atatürk Lisesi adına meclisten İstiklal Madalyası talep etmiş ve dönemin İl Genel Meclisi üyesi Abdurrahman Atalar başkanlığında dernek bünyesinde bir komisyon kurarak dönemin İl Genel Meclisi Başkanı Hakkı Berksü ve İzmir Milletvekili Sedat Uzunbay aracılığı ile TBMM'ne bir kanun tasarısı sunmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Aralık 2014 tarihinde, valilikler aracılığıyla Konya Lisesi, Sivas Lisesi, Kayseri Lisesi, İstanbul’da Galatasaray Lisesi ve İzmir’de Atatürk Lisesi başta olmak üzere Birinci Dünya Savaşı, Çanakkale Savaşı ile Kurtuluş Savaşı yıllarında son sınıf öğrencilerinin savaşa katılması ve hiç mezun vermemiş olmaları nedeniyle, bu nitelikteki okullara Devlet Madalyaları ve Nişanları Yönetmeliği’ne göre ’Devlet Şeref Madalyası’ verilebilmesi amacıyla girişimlerde bulunulacağını bildirdi. Ancak İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği'nin talebi Devlet Şeref Madalyası'nın yanısıra İstiklal Madalyası da verilmesi yönünde...

Bu yöndeki çalışmalarına kararlılık ve hassasiyetle devam edeceklerini ifade eden Murat Saraç başkanlığındaki İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği’nin yeni yönetim kurulu Başar Manisalı, Mert Ayarman, Koral Kıvrak, Mehmet Oruç, Erhan Gölbey, Sezen Günaydın, Halil Yürekli, Ahmet Erdim, Zafer Balaban ve Mehmet Kuzu’dan oluşurken, Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine ise Haluk Akdemir, Simay Kardeş, Mert Okuyan, Mustafa Yardımcı, Gökçe Hasekioğlu, Ömer Akçalı, Kemal Yılmaz, Melis Pars, Tolga Onat, Onur Kuruoğlu ve Ömer Örücü seçildi. Denetim kurulu asil üyeliklerine de Hakan Altürk, Levent Uzel ve Muzaffer Sertkaya yedek üyeliklere ise Namık Kemal Marmara, Uğur Bakır ve Şükrü Kızılkaya getirildi.

ulusalkanal.com.tr

# genel kurul # mezun # İzmir Atatürk Lisesi # saraç