Binyamin Netanyahu hakim karşısında

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakim karşısında... Görevdeyken yargılanan tek başbakan olan Netanyahu'nun davası görülmeye başlandı.

Binyamin Netanyahu hakim karşısında

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarihe geçti. O, görevdeyken yargılanan tek başbakan... Hakkında ise 3 ayrı dosya var. İsrail lideri yolsuzluk suçlamasıyla yargılanıyor.

Binyamin Netanyahu'nun davası, işgal altındaki Kudüs'te yer alan İsrail'e ait Kudüs Bölge Mahkemesinde görülmeye başlandı.

İsrail ve uluslararası basının yoğun ilgi gösterdiği duruşmada Netanyahu ve avukatları hazır bulundu.

Çok sayıda bakan ve milletvekili, Netanyahu’ya destek vermek için mahkemeye gitti. Dışarda da Netanyahu yanlıları gösteri düzenledi.

İsrail polisi, mahkemenin çevresindeki birçok yolu trafiğe kapatırken polis helikopteri de havadan destek sağladı.

Kudüs’teki Başbakanlık rezidansı önünde ise muhalifler vardı. Netanyahu, istifaya davet edildi.

Binyamin Netanyahu, duruşma öncesi yaptığı açıklamada, polisle savcıların kendisine komplo kurduğunu öne sürdü, duruşmanın canlı yayımlanmasını istedi.

İsrail Başbakanı, 2 Mart'ta yapılan erken genel seçimin ardından kurulan yeni koalisyon hükümetinin başına geçmişti. İsrail'de en uzun süre başbakanlık görevini yürüten siyasetçi olan Netanyahu'nun yargılanmasının uzun süreceği belirtiliyor.

Öte yandan Netanyahu, Meclis'e dokunulmazlık başvurusunda bulunmuş ancak yeterli desteği bulamayınca başvurusunu geri çekmişti.

ulusal.com.tr

# israil # Binyamin Netanyahu