İhsanoğlu çatlağı büyüyor!

Ekmeleddin İhsanoğlu adı CHP ve MHP'de Atatürk ve Cumhuriyet tartışmasını alevlendirdi. Milletvekillerinin ardından il başkanları da tepkilerini dile getirmeye başladı. İl başkanlarından bazıları tanımadıkları İhsanoğlu'na tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu ile Bahçeli'nin, parti kurullarıyla görüşmeden Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstermesine CHP'nin bazı il başkanlarından da tepki geldi.

Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ile Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu "Adayı tanımadıklarını" söylediler. CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk "Türkiye'nin geldiği bu noktada böyle bir adayın çıkarılması ne kadar doğru bilemiyorum" ifadelerini kullandı. CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık ise "Türkiye'nin merkez sağa kaymasının önünün açılacağına" dikkat çekerek tepsini dile getirdi.

Tunceli, Aydın, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Hakkâri, Kayseri, Ordu, Samsun, Şanlıurfa ve Bartın il başkanları da İhsanoğlu ismine çekimser kalanlar arasında.

MHP tabanında rahatsızlık duyanların da çok olduğu biliniyor. Ancak tepkilerini dile getirmekten çekiniyorlar. Konuşan ilk isim MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular oldu. Topçular, Cumhurbaşkanı adayına "çekimser yaklaştığını" açıkladı.

MHP içindeki kafa karışıklığı milletvekillerinin açıklamalarına da yansımış, Özcan Yeniçeri ilginç sözler sarf etmişti.

İhsanoğlu ismine yabancı olduğu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın sözlerine de yansımıştı.

ulusalkanal.com.tr

# kemal kılıçdaroğlu # mhp # Ekmeleddin İhsanoğlu