Eskişehir'de çiftçinin toprak mücadelesi

Birinci sınıf tarım arazilerinde çiftçi yılda 2 ürün alıyor. İşte Eskişehir'in Alpu Ovası da bu özelliğe sahip. Ancak bereketli ovada üretim yapan köylüler ''Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi projesi'' nedeniyle bir hayli tedirgin. Çünkü, ''test rayları şebekesi'' tarım alanları üzerinden geçecek. Ulusal Kanal'a konuşan köylüler, projenin bu verimli topraklarda yapılmasına karşı.

Eskişehir'de çiftçinin toprak mücadelesi

1. sınıf arazilerinin yok olmasından endişeliler. Geçim kaynaklarını kaybetmek istemiyorlar.

Eskişehir'in Alpu ilçesi yakınlarında ''Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi'' projesi kapsamında çalışma yürütülüyor. Raylı araçların testleri burada yapılacak.

Merkez için yapılacak olan 'test rayları şebekesi'nin Bozan, Yeşildon ve Çardakbaşı köyleri tarım alanlarından geçirilmesi planlanıyor. Köylüler de işte bu duruma tepkililer.

Köylüler, projenin verimli arazilerden geçecek olmasına karşı çıkıyor.

Bu araziler için daha önce çalışma yapılmış, ürün kalitesinin artırılması amaçlanmıştı. Vatan Partisi Eskişehir İl yönetimi köylülerin sesi oldu.

Test rayları şebekesinin Alpu Ovası'ndan geçmesi tarım ve hayvancılığa zarar verecek. Araziler kullanılamaz bir şekilde parçalanılacak, sulama yatırımları da işlevsiz bırakılacak.

Bölge halkı, projeye karşı değil. Onlar projenin verimsiz araziye yapılmasını istiyor.

# vatan partisi # proje # Eskişehir # köylü # çiftçi # arazi # emekçi