Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı Resmi Gazete'de: İşte Bakanlar Kurulu'nun yeni isimleri

Bir süredir gündemde olan Bakanlar Kurulu'nda değişiklik yapıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye ayrıldı. Kurulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yen isimler atandı. Bir diğer değişim ise Ticaret Bakanlığı'nda oldu. Mevcut Bakan Ruhsar Pekcan'ın yerine İstanbul Milletvekili Mehmet Muş getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı Resmi Gazete'de: İşte Bakanlar Kurulu'nun yeni isimleri

Aile ve Çalışma Bakanlığı iki ayrıldı. Ticaret Bakanı değişti. Sayısı 17'ye çıkartılan Bakanlar Kurulu'nda lokal değişiklikler yapıldı.

Ankara kulislerinde uzun süredir konuşulan Bakanlar Kurulu değişikliği 20 Nisan’ı 21 Nisan’a bağlayan gece oldu. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye ayrıldı. Zehra Zümrüt Selçuk’un görevine son verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Ak Parti Merkez Yürütme ve Karar Kurulu Üyesi Avukat Derya Yanık getirildi. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Vedat Bilgin atandı.

Ticaret Bakanlığı’nda da değişikliğe gidildi. Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı. Pekcan’ın yerine eski Ak Parti Grup Başkanvekili aynı zamanda İstanbul Milletvekili Mehmet Muş atandı.

Muş, bakanlık görevini devralmadan önce yeni hükümet sistemi gereği vekillikten istifa etti. Böylece AK Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 288'e düştü.

3 yeni bakan atamaların ardından Meclis Genel Kurulu'nda yemin ederek görevlerine başladı. Yeni isimlerle birlikte Bakanlar Kurulu'nda siyasetçi isimler de ağırlık kazandı.

# Resmi Gazete # erdoğan # bakanlar kurulu # ticaret # cumhurbaşkanı erdoğan # mehmet muş # bakan # bakanlık # aile # sosyal hizmetler # vedat bilgin # kurul # atama # derya yanık