Bakandan çarpıcı 3. havaalanı itirafı

Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Lütfü Elvan, 3’üncü havalimanının yapılacağı alanı gezdi. Şantiyede incelemelerde bulunan Bakan, Meslek odalarının bölgenin jeolojik olarak uygun olmadığı yönündeki raporlarıyla ilgili konuştu... Çarpıcı bir itirafta bulunan Bakan Elvan "Zeminin bataklık olduğunu biz de biliyoruz" dedi.

İşte böyle itirat etti Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Lütfü Elvan. 3'üncü havaalanı yapılmak istenen alanın bataklık olduğunu kabul etti.

Bakan Elvan sabah saatlerinde, 3'üncü havaalanı ve 3'üncü köprü sahasındaydı. İnşaatları gezdi, incelemeler yaptı. 3'üncü havaalanındaki incelemelerinden sonra da kameralar karşına geçti, son durum hakkında bilgi verdi.

Açıklama ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elvan'a, Jeoloji Mühendisleri Odası'nın hazırladığı teknik rapor soruldu.

Bakan Elvan, Oda'nın raporunu bilimsel olmamakla suçladı.

Oda'nın raporuna göre 3'üncü havalimanı projesindeki kot değişikliği uluslararası uçuş kriterlerine uygun değil. Ayrıca var olan maaliyeti de arttıracak.

Sorular karşısında sinirlendiği görülen Elvan, daha fazla soru almadı. 3'üncü köprü inşaatına geçti. Köprünün basıncını kaldıracak tabliyenin yerleştirme törenine katıldı.

3'üncü köprü 10 şeritli olacak, 8 şerit karayolu için. 2 şerit ise raylı sistem, hızlı tren için ayrılacak. Projenin bitiş tarihi ise 2015 yılı olarak planlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

# havalimanı # şantiye # zemin