Aydınlık ABD’ye gönderilen Fethullah Gülen’in iade talebine ulaştı

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi için yazdığı yazıda, Gülen’in tutuklanmasını, ikametgâhının aranmasını ve Türkiye’ye iade edilmesini talep etti

Aydınlık ABD’ye gönderilen Fethullah Gülen’in iade talebine ulaştı

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’nda yaşanan eylemlerle ilgili 221 kişinin yargılandığı dava kapsamında Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi Fetullah Gülen’in iadesini istemişti.

Aydınlık'tan Olcay Kabaktepe'nin haberine göre, Mahkeme başkanı Oğuz Dik tarafından yazılan 69 sayfalık yazıdan satır başları şu şekilde: “15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü kapsamında Mahkememizde görülmekte olan dava kapsamında, 1999 yılından bu yana Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet eden ve darbe teşebbüsünün talimatını veren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kurucusu ve elebaşı Fetullah Gülen’in, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hükümeti Arasında Suçluların Geri Verilmesi ve Ceza İşlerinde Karşılıklı Yardım Anlaşması’nın 9’uncu maddesine istinaden tutuklanmasını ve anlaşma gereğince ülkemize iade edilmesini talep etmekteyim.”

‘DELİLLERE EL KONULSUN’

“Anlaşmanın 15’inci maddesi gereğince, yakalandığı esnada iadesi istenen kişinin zilyetliğinde bulunan ve suçta kullanılan ya da suçun işlendiğine kanıt teşkil edebilecek her türlü eşya ve değere el konulması ve bunların iade talep eden tarafa teslim edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, Gülen’in konutunda ve çalışma yerlerinde darbe te- şebbüsü ile ilgili delillerin bulunması ihtimali nedeniyle, ikametgâhında ve işyerinde aramalar yapılarak bu delillere el konulmasını talep ediyorum.”

‘15 TEMMUZ TERÖR SUÇUDUR’

“Ülkemizde 15 Temmuz 2016 günü, ABD’nin Pennsylvania eyaletinde ikamet eden Gülen’in kurucusu ve elebaşı olduğu FETÖ’ye mensup olup, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde değişik rütbelerde görev yapmakta olan askerler tarafından Gülen’in emir ve talimatları doğrultusunda silahlı bir askeri darbe teşebbüsünde bulunulmuştur. Bir terör örgütü tarafından bahsi geçen terör fiillerine başvurulmak suretiyle gerçekleştirilen 15 Temmuz silahlı kalkışması bizatihi bir terör suçudur. Darbe teşebbüsü ile ilgili yapılan soruşturmada elde edilen deliller, bu darbe teşebbüsünün ABD’de yaşayan FETÖ’nün lideri Gülen’in emir ve talimatları doğrultusunda ve onun sevk ve idaresindeki terör örgütüne bağlı askerler tarafından gerçekleştirildiğini açıkça ortaya koymaktadır.”

ulusal.com.tr

# fetö # Fetullah Gülen # ad