Türkler yasağı deldi

Büyükelçilik engellemek istedi, olmadı. Yunanistan girişlerine izin vermedi, o da yetmedi! Talat Paşa Komitesi, "soykırım yoktur" demeyi suç sayan yasayı Atina'nın kalbi sayılan Syntagma meydanında deldi. Komite üyesi Yunus Soner, "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" yazan bildiriyi Yunan Meclisi'nin tam karşısında okudu. O anda devreye Yunan polisi girdi. İşte adım adım Atina'da yaşananlar...

Talat Paşa Komitesi'nin Yunanistan eylemi, Yunan hükümetinin sınır dışı kararıyla engellenmek istendi ancak başarılı olamadı!

Heyet sabah saatlerinde Atina'ya ulaşsa da havalimanından çıkışa izin verilmedi. Jet hızıyla sınır dışı kararı alındı ve heyet Türkiye'ye gönderildi. Ancak Yunanistan'ın bu hamlesi eylemi engelleyemedi.

Talat Paşa Komitesi Üyesi Yunus Soner, Syntagma Meydanı'nda o bildiriyi Yunan kamuoyuna açıkladı. Yunan Meclisi'nin tam karşısında yapılan eylemde, Soner, "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" yazılan bildiriyi okudu. Yasanın Türk ve Yunan halklarının dostluğunu zedelediğini vurguladı.

Bildiri sadece Türkçe değil, Yunanca da okundu.

Açıklama biter bitmez Talat Paşa Komitesi üyelerinin yanına polisler geldi. Yunus Soner, Ali İhsan Gönüldaş, Ümit Gönüldaş ve Hürriyet Gazetesi Atina Muhabiri Yorgo Kirbaki gözaltına alınarak Emniyet Genel Müdürlüğü'ne götürüldü.

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği de konuya müdahil oldu. Bir avukat ve bir polis görevlendirilerek gözaltı işlemleri ile ilgilenildi.

Yunan polisinin herhangi somut bir suçlamada bulunmadığı ancak Yunanistan'ın bu eylemi, "Türkiye'nin egemenlik haklarını ihlal etmesi" olarak değerlendirdiği belirtildi. Yunan basını Talat Paşa Komitesi üyelerinin, Yunan gizli servisi EYP tarafından 48 saat süreyle takip edilidiğini yazdı.

Gözaltı süreci yaklaşık 2 saat sürdü. Talat Paşa Komitesi üyeleri hakkında sınır dışı kararı alındı. Ardından gözaltındakiler sivil bir otobüsle Atina havalimanına götürüldü. Sabah 07.00 uçağı ile Türkiye'ye dönen Yunus Soner, 28 Ocak'ta da İsviçre'de soyrkırım yalanını çiğneyeceklerini söyledi.

Haber-kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

# yunanistan # Atina # yunus soner # talat paşa komitesi # syntagma Meydanı # yunanistan parlamentosu