MİT elemanı konuştu: Vicdanım için yaptım

Suriye'de teröristlerin safına katılan Albay Hüseyin Hormoush'u Suriye devletine teslim eden eski MİT elemanı Önder Sığırcıklıoğlu konuştu. Albay Hüseyin Hormoush'un bombacı olduğunu, teslim olanları bile infaz ettiğini belirten Sığırcıklıoğlu, "ben para için değil, kimliğim, onurum ve vicdanım için bu eylemi gerçekleştirdim" dedi.

MİT elemanı konuştu: Vicdanım için yaptım

Suriyeli Albay Hüseyin Hormoush'un kaçırılması olayında 20 yıl hapis cezasına çarptırılan ancak yurtdışına kaçan eski MİT elemanı Önder Sığırcıklıoğlu, gazeteci Ömer Ödemiş'e çarpıcı açıklamalar yaptı. Oda tv'de yayımlanan röportajda Sığırcıklıoğlu, "ben para için değil, kimliğim, onurum ve vicdanım için bu eylemi gerçekleştirdim" dedi.

Suriyeli Albay Hüseyin Hormoush, 29 Ağustos 2011 tarihinde kaçırılarak Suriye’ye götürülmüş ve Suriyeli yetkililere teslim edilmişti. Teslimatı yapan da MİT elemanı Önder Sığırcıklıoğlu'ydu.

Olayın ardından Sığırcıklıoğlu yargılanmış ve 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak tutuklu bulunduğu Osmaniye Cezaevi’nden yarı açık cezaevine nakli sırasında firar etti ve yurtdışına kaçtı. Sığırcıklıoğlu, o eylemi neden gerçekleştirdiğini anlattı. Hüseyin Hormoush'un kampa gelen ilk grup arasında olduğunu belirten Sığırcıklıoğlu, Albay.2ın teslim olan 138 Suriye askerini infaz ettiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # odatv # MİT