Binali Yıldırım'dan açıklama

Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı zaferi AKP'de derin ayrılıkların bir bir su yüzüne çıktığı süreci başlattı. Erdoğan'ın AKP Genel Başkanlığı için tercihini Ahmet Davutoğlu'ndan yana kullanması Erdoğan'ın eski çekirdek ekibinde çatlaklara yol açtı. Temayül yoklamalarında adı olası Başbakanlar arasında geçen Eski ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım madde madde itirazlarını sıraladı. Yıldırım'ın açılım sürecine yönelik uyarıları dikkatlerden kaçmadı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bu yana çekirdek ekibinde olan Binali Yıldırım ilk kez Meclis'in basın toplnatısı salonunda konuştu. Zamanlama manidardı. Erdoğan sonrası adı olası Başbakanlar arasında adı geçen Yıldırım'ın açıklamaları AKP'deki derin siyasi ve örgütsel çıkmazları bir kez daha ortaya koydu.

AKP'de Erdoğan sonrası ortaya çıkan fay hatları Yıldırım'ın yüzünden okundu. Eski Ulaştırma Bakanı'nın yüz hatları gergindi, sık sık konuşmasında yutkundu. Tayyip Erdoğan'ın en önemli siyasi projesi olan Öcalanlı açılım sürecine yönelik Yıldırım'ın sözleri AKP'deki siyasi gerilimin odak noktasını kalın çizgilerle belirginleştirdi.

Yıldırım, böyle dese de Başbakan olarak Davutoğlu isminin seçilmesine kırgın olduğunu hissetirdi.

AKP Genel Başkanlığı konusunda Erdoğan'ın tercihlerini şekillendiren parti içi temayüllerle ilgili Yıldırım bir ayrıntıya dikkat çekti. Parti içinde Davutoğlu'ndan daha etkin bir güce sahip olduğuna işaret etti.

Binali Yıldırım Ahmet Davutoğlu'nun AKP'nin yeni lideri ilan edildiği toplantıya neden katılmadığını ise bu sözlerle ifade etti.

"Yıldırım Köşkle ilgili bir görevlendirme var mı? Hakkınızda cumhurbaşkanlığı genel sekreteri görevi konuşuluyor." sorusunu da sitem dolu bir yanıt verdi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # açıklama # binali yıldırım # açılım # izmir milletvekili # çözüm süreci