Ulusal Mutabakat Hükümeti, ülkenin doğu kapısı Sirte önlerine ulaştı

Hafter milislerini Libya'nın batısından temizleyen Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti, ülkenin doğu kapısı Sirte önlerine ulaştı. Kentin güneybatısındaki bölgelerin kontrol altına alındığı rapor ediliyor. Hafter'in bazı bölgelerden çatışmaya girmeden geri çekildiği belirtiliyor.

Ulusal Mutabakat Hükümeti, ülkenin doğu kapısı Sirte önlerine ulaştı

Batı bölgeleri Hafter'den temizlendi. Gözler doğu kapısı Sirte'de.

Libya'da Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti alan hakimiyetini genişletmeye devam ediyor.

Bölgede Trablus havalimanın ardından Terhune kenti de Hafter milislerinden temizlendi. Böylece Libya'nın batısında Hafter'e bağlı güçlü bir unsur kalmadı.

Libya Ordusu'nun yeni hedefi ise ülkenin doğu kapısı Sirte. Bu kapsamda "Zafer Yolları" isimli yeni bir operasyon başlatıldı. Harekat kapsamında Sirte'nin güneybatısındaki Kubeybah(Hubeybah) ve Vadi Cerfi'de kontrol sağlandı. Birçok tank ve zırhlı araç ele geçirildi.

Yerel medya, Hafter'e bağlı milislerin Mizda-Katra ve Saada bölgelerinden de çatışmasız şekilde çekildiğini bildiriyor.

Sahada Hafter'in sivilleri hedef alan saldırıları da sürüyor. Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait silahlı insansız hava araçları Misrata'da bir hastaneyi bombaladı. Hastanenin hasar gördüğü saldırıda can kaybı veya yaralanan olmadı.

Sahada Hafter kan kaybederken ateşkes çağrıları da geliyor. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, 8 Haziran'da silahların susmasını öngören yeni ateşkes girişimini duyurmuştu.

Ankara-Moskova-Trablus hattındaki Libya diplomasisi de hareketli. Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın son olarak hafta içi Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti.

Serrac'ın da Moskova'yı ziyaret edeceği öne sürülmüştü. Ancak iddiaları, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yalanladı. Peskov "Bugün Kremlin'de Serrac'la herhangi bir görüşme yapılması planlanmıyor" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# libya # hafter # Ulusal Mutabakat Hükümeti