Doğuda kar, batıda don: Şırnak'ta yolda mahsur kalan 65 yolcu kurtarıldı

Çetin kış şartları vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Şırnak'ta 65 yolcu yolda mahsur kaldı. Muğla'da ise zirai dona karşı seralarda sabaha kadar soba yakıldı.

Doğuda kar, batıda don: Şırnak'ta yolda mahsur kalan 65 yolcu kurtarıldı

Kara kış yurdun hem doğusunda hem batısında hayatı zorlaştırdı. Şırnak'ta kar nedeniyle yolda mahsur kalan 65 kişi kurtarıldı.

Kar ve tipi nedeniyle Şırnak-Siirt kara yolu Birini mevkiinde yol ulaşıma kapandı. Yolda araçlarıyla mahsur kalanlar, cep telefonuyla güvenlik güçlerinden yardım istedi.

Bölgeye Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri sevk edildi. Ekipler, 2 saat süren çalışmayla 9 araçta bulunan 65 kişinin güvenli şekilde ilerlemesini sağladı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ise sebze üreticileri, zirai don riskine karşı seralarda soba yakarak nöbet tutuyor.

İlçede hava sıcaklığı gece saatlerinden itibaren sıfır dereceye kadar düştü. Karaçulha, Patlangıç, Çamköy, Kargı mahallelerinde domates, patlıcan ve kabak yetiştiriciliği yapan çiftçiler seralarda kurdukları sobaları yakarak zirai dona karşı önlem aldı.

Seraların farklı noktalarına astıkları termometrelerle ortamın ısısını ölçen çiftçiler, sabahın ilk ışıklarına kadar sobaları yakmaya devam ediyor.

# Güneş # kar # muğla # şırnak # siirt # doğu # kış # fethiye # yaz # tipi