Üreten Diyarbakır için çalışmalar hızlandı

Diyarbakır Üreten Türkiye'nin en hareketli şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Bölgeye yapılan yatırımlar arttıkça işsizlik sorunu da zamanla çözülecek, ekonomi canlanacak. İşte üreten Diyarbakır için birçok iş insanı yatırıma ve üretime başladı. Onlardan biri de Mehmet Dalkıran. Dalkıran yeni hedeflerini de Ulusal Kanal'a anlattı.

Üreten Diyarbakır için çalışmalar hızlandı

Haber-Kamera: Ekrem Demir

Diyarbakır'ın üretimle anılmasını istiyorlar. Gençlere olanağı sunmak birinci hedef.

İstihdamın motoru olarak da tanımlanan Tekstil üzerine bölgede bazı yatırımlar hız kazandı. Lojistikmerkez, arıtma tesisi gibi sektörün ihtiyacı olan yatırımlar da bitmek üzere…

Diyarbakır'da Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. Faaliyete geçen firmalar var. Birçok fabrikanın da inşaatı devam ediyor. Batıdan giden yatırımcılar çoğunlukta. Fabrikalar faaliyete geçtiğinde sanayi bölgesinde 10 bin kişi istihdam edilmiş olacak.

Diyarbakır'da istihdama katkı sunan iş insanı Mehmet DalkıranUlusal Kanal'a konuştu.

Memleketine de hizmet yapmak düşüncesiyle kurulan Tekstil İhtisas OSB'ye 10 milyonluk yatırım yapmış. Şimdi fabrikanın bacası tütüyor. 100 kişi çalışıyor 6 ay sonra 400 kişinin çalıştığı bir fabrika olacak.

Güneydoğu Tekstil Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanlığını da yapan Mehmet Dalkıran hedeflerini anlattı.

Dalkıran yatırımcılara çağrı yaptı.

# diyarbakır # ulusal kanal # istihdam # Merkez # tekstil # hedef # sektör # fabrika # # güneydoğu # lojistik # arıtma tesisi # genç # OSB # ekrem demir # arıtma