ABD'den Arap ülkelere Suriye baskısı: ''Normalleşme adımlarında bir fayda görmüyoruz''

Suriye ile ilişkileri normalleştirme yolundaki Arap ülkelerine ABD'den "baskı" hamlesi geldi. ABD Yakın Doğu Asya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Müsteşar Vekili Joey Hood, Arap ülkelerine bunu "Suriye halkının yararına mı yapıyorlar? Biz bunda bir fayda görmüyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD'den Arap ülkelere Suriye baskısı: ''Normalleşme adımlarında bir fayda görmüyoruz''

ABDAfganistan'da yenilince Batı Asya'daki dengeler de değişti. Bölge ülkeleri Suriye ile ilişkilerini onarma adımları atıyor. ABD ise bu ülkeler üzerinde "Suriye baskısı" oluşturma çabasında.

ABD Yakın Doğu Asya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Müsteşar Vekili Joey Hood, Şarkul Avsat'a konuştu.

Suriye'de PKK'nın uzantısı PYD ve YPG'yi destekleyeceklerini belirten ABD'li temsilci, Suriye'ye yönelik politikalarını değiştirmeyi düşünmediklerini ifade etti.

ABD'li temsilci Suriye ile ilişkileri normalleştirme adımları atan Arap ülkelere ise "Biz bunda bir fayda görmüyoruz." ifadesini kullandı.

- Bu normalleşme raporlarını gördük ve üzerinde düşündük. Bölge ülkelerini, üzerinde ısrarla durarak Esed rejiminin gerçekleştirdiği vahşeti dikkatle değerlendirmeye çağırdık. Soruyoruz: Normalleşmeyi düşündüklerinde bunu Suriye halkının yararına mı yapıyorlar? Biz bunda bir fayda görmüyoruz.

# abd # pkk # suriye # pyd # YPG # Afganistan # Batı Asya # arap ülkeleri # pkk ypg # Afganistan ABD # Joey Hood