Top mermisi isabet etti

Suriye sınırında, teröristler ile Suriye ordusu arasında yaşanan çatışmalar köy boşalttırdı. Çatışmalardan seken havan topu ve mermiler Hatay'ın sınır köylerine isabet etti. Gözlekçiler köyü tamamen, Çandır köyü de kısmen boşaltıldı.

Top mermisi isabet etti

Suriye'de yaşanan çatışmalar Türkiy'ye köy boşalttırdı.

Yayladağı'na bağlı Gözlekçiler köyü, sınırdaki çatışmaların artması üzerine tamamen boşaltıldı. Yayladağı Sınır Kapısı'na çok yakın olan Kesseb bölgesindeki çatışmalardan seken kurşunlar Gözlekçiler Köyü camisi ve bazı evlere isabet etti. Suriye sınırına yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan köydeki bazı evlerin camları kırıldı. 200 nüfuslu Gözlekçiler köyü, Kaymakam ve Jandarma Komutanlığı denetiminde boşaltıldı.

Seken kurşun ve hava mermilerin bir diğer adresi de sınırdaki Çandır Köyü oldu. Köyün bri kısmı tedbir amaçlı boşaltıldı. Yayladağı Sınır Kapısı yakınlarındaki Çamlıtepe bölgesine de bir havan topu mermisi düştüğü bildirildi.

Öte yandan, teröristler Türkiye'yi tehdit etti. "AKP'nin Süleyman Şah Türbesi'ne saldırı bahanesiyle Suirye'ye sınırötesi operasyon yapacağı" rivayeti günlerdir konuşuluyordu. Irak Şam İslam Devleti adlı terör örgütü, "Süleyman Şah Türbesi'ndeki Türk bayrağı 3 gün içinde inmezse bombalarız" dedi.

AKP Hükümeti, terör örgütünün tehdidine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın açıklamasıyla yanıt verdi.

"Orası TC vatanına ait bir toprak parçası. Urfa'ya saldırıya ne karşılık verilirse, Süleyman Şah'a da o karşılık verilir."

Yılmaz, teröristlere tavsiyede de bulundu.

"Bu coğrafyada Türkiye'yi kendisine hasım tutanın istikbali olmaz. Dolayısıyla herkes ayağını dengeli atacak, ne söylediğine dikkat edecek ve yaptığı hareketin de ne sonuç doğuracağını da kavraması lazım. "

ulusalkanal.com.tr

# suriye # hatay # top