Etkisiz hale getirilen terörist sayısı arttı

TSK tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda 19-30 Nisan 2017 tarihleri arasında Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde düzenlenen ve 29 teröristin etkisiz hale getirildiği Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yunus Ertürk operasyonunun ikinci safhası devam ediyor. Bu kapsamda operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının yükseldiği bildirildi.

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı arttı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yunus Ertürk ve Şehit Tank Yarbay İhsan Ejdar operasyonuyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda 19-30 Nisan 2017 tarihleri arasında Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde düzenlenen ve 29 teröristin etkisiz hale getirildiği Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yunus Ertürk operasyonunun ikinci safhası, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı emir-komutasında 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ve 3'üncü Komando Tugay Komutanlığının katılımı ile 08 Mayıs 2017 tarihinden itibaren Şırnak Bestler-Dereler ve SiirtHerekol bölgelerinde devam ediyor.

Operasyonun temas araması faaliyeti esnasında 12 Mayıs 2017 saat 13.30'dan itibaren teröristlerle iki sektörde temas sağlandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Bu kapsamda, 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı sektöründe çıkan çatışmada (Bestler-Dereler bölgesinde) 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda 1 asker şehit oldu.

3'üncü Komando Tugay Komutanlığı sektöründe çıkan çatışmada da 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Böylece operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 6'ya yükseldi.

Bölgedeki operasyon ATAK helikopterleri ve insansız hava araçları (İHA) desteğinde devam ediyor.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Van Asayiş Kolordu Komutanlığı sorumluluk sahasında, 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığı unsurlarınca 25 Mart 2017 tarihinde “Şehit Tank Yarbay İhsan Ejdar Operasyonu” başlatılmıştı.

Operasyon kapsamında; Yüksekova İkiyaka Dağları, Davulcu Tepe bölgesinde 12 Mayıs 2017 tarihi itibariyle yapılan arama-tarama faaliyeti esnasında kar örtüsü altında toprağa gömülü olarak bir adet 14,5 mm doçka makinalı tüfek, 260 adet bu tüfeğe ait mühimmat ve 680 adet bixi mühimmatı ele geçirildi.

ulusalkanal.com.tr

# tsk # iha # şırnak # Yüksekova # siirt # van # atak # herekol # ikiyaka dağları