Hasan Tahsinlerin Partisi Vatan Partisi

Hasan Tahsinlerin Partisi Vatan Partisi

Hasan Tahsin, 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir'e çıkartma yapan, Yunan Efzon Alayı işgal askerine karşı Kordonboyu'ndan ilk kurşunu sıkan kahraman Gazeteci-Yazar Hasan Tahsin ölümünün 96. Yıl dönümünde İlk Kurşun Anıtı önünde anıldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen anma törenine Vatan Partisi İzmir İl Örgütü katılım göstererek çelenk bıraktı. Resmi törenin ardından Vatan Partisi adayları basına ek açıklamalarda bulundu.

‘Bizler Hasan Tahsin gibi Vatanperver olarak yola çıktık’

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Gazeteci Şule Perinçek gerçekleştirdiği konuşmada elindeki kalemi göstererek “Bu elimde görmüş olduğunuz yalnızca bir kalem değil Hasan Tahsin’den aldığımız 96 yıllık mirastır. Bu kalem benim namusumdur, kılıcımdır ve emperyalizme karşı direnişimdir” şeklinde konuştu. Hasan Yalçın’ın köşe yazılarında ismini Vatanperver Hasan Tahsin olarak belirtmesini değerlendiren Perinçek, “Bizler Hasan Tahsin gibi Vatanperver olarak yola çıktık. İzmir’in Efe’lerine Mustafa Kemal’in askerlerine söz veriyoruz meclis kürsüsüne çıkacağız ve orda da emperyalizme karşı canımızla kanımızla savaşacağımızı söyleyeceğiz” dedi.

‘Vatan Partisi Hasan Tahsinlerin partisidir’

Anma töreninde konuşma yapan bir diğer Vatan Partisi Gazeteci adayı da Hulki Cevizoğlu oldu. Osmanlı’da savaş gemileri limanlara demirlemeye başladığı zaman, halk arasında işgal duyumları alınmaya başlanmasına rağmen Osmanlı hükümetinin ‘İşgal duyumları sadece dedikodudur’ açıklamalarını değerlendiren Cevizoğlu, “İşgaller başladığı zaman bile işbirlikçi Osmanlı hükümeti Savaş Bakanı Nadir Paşa, ‘İşgal bir dedikodudur’ dedi. Bugün de AKP tarafından yapılan işgali göremeyenler var ama ne mutlu ki Vatan Partisi içerisinde Hasan Tahsinler var. Vatan Partisi Hasan Tahsinlerin partisidir” dedi. Hulki Cevizoğlu’nun günümüzde yaşanan AKP işgali açıklamalarını destekleyen Vatan Partisi milletvekili adayı Gazeteci Ümit Zileli, “96 yıl önce yaşanan işgal Hasan Tahsinlerin Mustafa Kemallerin ve daha niceleri gibi kararlı ve cesur Türk kahramanları sayesinde bertaraf edildi. Bizler de 96 yıl önceki kararlılıkla yola çıktık ve meclis yolunda emin adımlarla yürüyoruz” dedi. Vatan Partisi Gazeteci milletvekili adayları Şule Perinçek, Hulki Cevizoğlu ve Ümit Zileli’nin yanı sıra Dr. Rıfat Mutlu, Enis Dinçeroğlu, Hülya Yarbuz’da Hasan Tahsin anmasında ön saflarda yer aldı.

Kamera: Akın Kara

ulusalkanal.com.tr

# izmir # gazeteci # hasan tahsin