Almanya’da camiler yeniden ibadete açıldı

Almanya’da koronavirüs önlemleri gevşiyor. Bu kapsamında camilerde yeniden toplu ibadet yapılmaya başlandı. Dezenfekte çalışmaları ise sıkı bir şekilde sürüyor.

Almanya’da camiler yeniden ibadete açıldı

Almanya’da camiler Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla yaklaşık 2 aydır kapalıydı. İbadete ara verilen camilerin çoğu, sabah namazından itibaren tekrar açıldı.

Camilerde, ülkede büyük Müslüman çatı derneklerinin oluşturduğu Almanya Koordinasyon Konseyince Kovid-19 tedbirlerine ilişkin hazırlanan yönetmelik uygulandı.

Bu kapsamda ülkedeki birçok camide olduğu gibi başkent Berlin’deki Mevlana Camisi’nde de Müslümanlar yaklaşık 8 hafta sonra yeniden sabah namazını cemaatle kıldı.

Mevlana Camisi’nin imamı Hüseyin Tekkanat, uzun aradan sonra cemaatle olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Sabah namazını kılmaya gidenler de bir nebze olsun normale dönülmesinden mutlu...

Camiye gidenlerin önce isimleri ve iletişim bilgileri alınıyor. Sonra ellerini dezenfekte eden Müslümanlar, camide 1 buçuk metrelik sosyal mesafe kuralına uyarak saf tutuyor. Ve maskeyle namazını kılıyor.

Namaz kılındıktan sonra caminin içi görevliler tarafından dezenfekte ediliyor.

Almanya’da ibadethanelerin koşullu olarak yeniden açılabileceğine onay vermişti. Bu çerçevede, toplu ibadetlerin en fazla 50 kişiyle yapılmasına izin veriliyor.

ulusal.com.tr

# almanya # cami