AB'den İran'a yardım paketi

Amerika'nın ambargo dayatmalarına karşı çıkan Avrupa Birliği'nden, yaptırım uygulanan İran'a destek geldi. AB, İran'a 50 milyon avroluk destek paketi hazırladı. İlk etapta 18 milyonluk bir destek sağlanarak ekonomik ve sosyal kalkınma projeleri desteklenecek.

Amerika'nın baskısına rağmen İran'ın yanında olan Avrupa Birliği, ülkeye ekonomik destek olacağını açıkladı. AB, İran için yardım paketi hazırladı.

İran'a yönelik 18 milyon avroluk yardım paketi AB Komisyonu'nda kabul edildi.

AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, toplam 50 milyon euroluk destek paketinin ilk 18 milyon euroluk kısmı açıklandı.

Mogherini, "İran nükleer anlaşması sonucunda AB-İran ilişkilerinin yenilenmesinden bu yana birçok sektörde iş birliğimiz arttı. Bunu sürdürmeyi taahhüt ediyoruz. Bu yeni paket ekonomik ve sektörel ilişkileri genişletecek." ifadelerini kullandı.

18 milyon yardım paketinin, 8 milyon avrosu özel sektöre olmak üzere sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınma desteklenecek.

Söz konusu yardım, İran nükleer anlaşması kapsamında AB tarafından yapılması planlanan 50 milyon avroluk toplam destek tutarının ilk paketini oluşturuyor.

ulusal.com.tr

# iran # paket # destek # ab