Yer altı suları için tehlike çanları çalıyor

Antalya'da, Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün verilerine göre 2100 yılına kadar sıcaklık 3 ile 6 derece artacak. Yağışlar ise yüzde 26 oranında azalacak. Uzmanlara göre, bu veriler kuraklığın kapıda olduğunu gösteriyor. Üstelik kentin bazı ilçelerinde yer altı sularındaki kayıp geri dönülemez noktaya geldi. Kenti bekleyen kuraklık tehlikesi için Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, önemli uyarılar yaptı.

Yer altı suları için tehlike çanları çalıyor

Kuraklık tehdidi büyüyor. Antalya birçok ile göre şanslı olsa da Korkuteli başta olmak üzere bazı ilçelerinde geri dönülmez kayıplar var.

Bazı ilçelerinde ise bilinçsiz su tüketimi bu durumu hızlandırıyor. Kentin geleceği alarm veriyor. Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün verilerine göre,

Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik kent merkezinde içme suyunda yakın zamanda herhangi bir sorun beklenmiyor. Asıl sorun su kaynaklarında. Son günlerdeki yağışlar da yeterli değil.

Tarımsal ve hayvansal üretimde önemli bir yeri olan kent için tehlike çanlarını çaldıran bu durumun önüne geçilebilir mi?

Çeltik, her bölgenin ihtiyacının farklı olduğunu ve çözümlerin buna göre belirlenmesi gerektiğini söyledi. Alınması gereken önlemleri sıraladı.

Başkan Çeltik’e göre kurumlar, üniversiteler ve akademik odalar bir araya gelmeli, Antalya ölçeğinde planlı tarım politikası geliştirilmeli.

# su # antalya # hayvan # Tarım # kuraklık # jeoloji