TBMM'de MİT kavgası

MİT yasa teklifinin Meclis'teki dünkü görüşmeleri, kavgaya neden oldu. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "MİT örgütle görüşüyor, gerekirse diğer örgütlerle de görüşür" dedi. Bu sözler üzerine MHP'li Ali Uzunırmak kürsüye çıktı ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "PKK ile görüşen şerefsizdir" sözlerini hatırlattı. Gerginlik bir anda daha da tırmandı, oturuma ara verildi.

TBMM'de MİT kavgası

Abdullah Öcalan'ın "Açılıma yasal zemin" talebini de içeren MİT yasa teklifinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu'nda kavga çıktı.

Tartışma, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın, bölünme açılımı ile ilgili söylediği sözlerin ardından başladı. Atalay, Meclis kürsüsünden "MİT örgütle de görüşüyor. Biz BDP ile görüşüyoruz. Gerekirse MİT başka örgütlerle de görüşecek" dedi.

MHP'li Ali Uzunırmak ise Atalay'a Başbakan Erdoğan'ın "PKK ile görüşen şerefsizdir" sözlerini hatırlattı.

Uzunırmak'ın sözleri üzerine gerginlik iyice tırmandı. Beşir Atalay, Uzunırmak’a, hakaretle yanıt verdi.

Bu sözler üzerine Uzunırmak, Atalay’ın üzerine yürüdü. Tartışmaya müdahil olan AKP ile MHP’liler de karşı karşıya geldi. Karşılıklı hakaretlerin havada uçuştuğu oturuma Meclis Başkanvekili Meral Akşener tarafından ara verildi.

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, mevcut MİT yönetmeliğini milletvekillerinden gizledi. Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Atalay, "İsterseniz MİT Yönetmeliğini gösterebilirim" dedi.

Bunun üzerine CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı yönetmeliği görmek için Atalay'ın yanına gitti. Ancak Atalay yönetmeliği uzaktan göstermekle yetindi.

Atalay, "O bir gizli yönetmeliktir. Yönetmelikte şu anda yürürlüktedir" sözleriyle kendisini savundu.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # MİT # pkk # BDP # tbmm # beşir atalay