HDP yine hükümeti hedef aldı: ''Tatvan'da düşen helikopterin sorumlusu iktidar''

HDP'nin hükümeti suçlama tavrı devam ediyor. Bingöl'den Bitlis'e giderken düşen helikopter için hükümeti hedef alan eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Bu iktidarın yürütmüş olduğu politikaların sonucuna bu ülke bu acılarla katlanmaya devam ediyor.'' dedi.

HDP yine hükümeti hedef aldı: ''Tatvan'da düşen helikopterin sorumlusu iktidar''

Daha önce Gara operasyonunda 13 vatandaşı katleden PKK'yı aklamaya çalışan HDP, bugün de Tatvan'da helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Korgeneral Osman Erbaş ve 10 şehit için yine hükümeti suçladı.

Tele1'de Gökhan Kazbek'in konuğu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Bingöl'den Bitlis'e giderken düşen helikopter için hedef olarak hükümeti gösterdi.

HDP'nin kapatılma sürecinin yaşandığı bu günlerde yaşanan üzücü olay üzerinden gündemi değiştirmeye çalışan Temelli, ''Bu iktidarın yürütmüş olduğu politikaların sonucuna bu ülke bu acılarla katlanmaya devam ediyor.'' dedi.

Bölgedeki askeri hareketliliğe de değinen Temelli TSK'nın PKK üzerine arttırdığı baskıdan da rahatsız.

Temelli'nin Tele1'deki konuşması şu şekilde:

- Çetin bir bölge, kış koşulları. Fakat bu kış koşullarında bu çetin bölgede bu askeri hareketlilik bir iktidar politikası.

- Dolayısıyla iktidar bir helikopter kazası deyip uçağın ya da helikopterin hatasına işi bağlayarak aynı Gara'da olduğu gibi kenara çekilemez.

- Bu iktidarın yürütmüş olduğu politikaların sonucuna bu ülke bu acılarla katlanmaya devam ediyor.

- Bu politikalar sonlanmadan rasyonel bir akılla gerçek anlamda bir savunma konseptine ülke kavuşmadan maalesef bu acıları yaşamaya devam edeceğiz.

# pkk # tsk # hdp # bitlis # hükümet # şehit # tatvan # helikopter # kış # iktidar