Can Dündar'a silahlı saldırı girişiminde 2 gözaltı!

Gazeteci Can Dündar'a yönelik İstanbul Adliyesi'nde düzenlenen saldırı girişimine ilişkin 2 kişi daha gözaltına alındı. Emniyete götürülen iki ismin olayı gerçekleştiren Murat Ş.'nin eylemini önceden anlattığı kişiler olduğu ileri sürüldü. Çeşitli suçlardan emniyet kaydı bulunan Murat Ş. ve 2 arkadaşı için 24 saat ek gözaltı süresi verildi

Can Dündar'a silahlı saldırı girişiminde 2 gözaltı!

İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde Can Dündar'a yönelik yaşanan saldırı girişimiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Polis olayla ilgisi olduğunu düşündüğü 2 kişiyi daha gözaltına aldı.Olayı gerçekleştiren Murat Ş. ile birlikte gözaltı sayısı da 3'e yükseldi.

Sorgusu yapılmak üzere emniyete götürülen iki ismin de Murat Ş.'nin eylemini önceden anlattığı kişiler olduğu ileri sürüldü.

"Tehdit", "hakaret", "yaralama" suçlarından kaydı olduğu öğrenilen ve Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan Murat Ş. ve 2 arkadaşı için 24 saat ek gözaltı süresi verildi.

Öte yandan olayı tüm yönleriyle soruşturmak ve aydınlatmak için Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekiplerine bağlı polislerden özel bir ekip kurulduğu öğrenildi.

Soruşturmayı derinleştiren polis, Murat Ş.’nin Gaziosmanpaşa’daki evinden olayı gerçekleştirdiği ana kadar neler yaptığını belirlemek için güzergahtaki bütün güvenlik kamerası kayıtlarını topladı. Ayrıca Murat Ş.'nin cep telefonunu kayıtlarının da incelemeye alındığı belirtildi.

Polisin şu ana kadar Murat Ş.'ye yakın olduğunu belirlediği 100 kişiyle görüştüğü bilgisine ulaşıldı.

ulusalkanal.com.tr

# Can Dündar # erdem gül # mit tırları davası