Türkiye birinci sırada yer aldı

45 ülkeden 822 firma ve 1468 turizmciye salgın sonrası sektörün durumuna yönelik anket düzenlendi. Buna göre en hızlı toparlanabilecek turizm sektöründe Türkiye birinci sırada yer aldı. Türkiye'yi Tayland ve Çin takip etti.

Türkiye birinci sırada yer aldı

Uluslararası Toplantı ve Düğün Turizmi Forumu Kovid-19 sonrasında turizm sektörüne yönelik anket çalışması yaptı.

45 ülkedeki 822 firma ve 1468 turizmciye anket ile 9 soru yöneltildi. Bu ülkeler arasında Almanya, Amerika, Belçika, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya ve Rusya da yer aldı.

Turizmcilere göre salgın sonrasında sektör açısından en hızlı toparlanabilecek ülke yüzde 12,2'lik oranla Türkiye. Türkiye'yi yüzde 11,7 ile Tayland, yüzde 9,2 ile de Çin takip etti.

Ankete katılanların yüzde 59'u, müşterilerin salgın sonrasında yurt dışı seyahatlerine çıkmasının zaman alacağı görüşünde.

Anketin ayrıntılarına ilişkin açıklama forumun yönetici ortağı Necip Fuat Ersoy’dan geldi. Ersoy, salgın sonrası müşterilerin grup organizasyonunu gerçekleştireceği otellere dikkat çekti. Bu otellerde beklenen konsept, salgına rağmen yüzde 41 oranla “her şey dahil” seçeneği. Yüzde 21 oranında katılımcı ise tercihini oda ve kahvaltıdan yana kullandı.

Ankette ‘Pandemi sonrası işlerinizin normal düzenine girmesi ne kadar sürer?’ sorusuna da yer verildi. Katılımcıların yüzde 29,34’ü "3 ile 6 ay arasında", yüzde 23,3’lük kısmı da "6-9 ay arasında" yanıtını verdi.

ulusal.com.tr

# türkiye # çin # tayland