CHP'li Bekaroğlu, cumhuriyete savaş açtı

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, 6 Ok'u hedef aldı, vatandaşlık tanımının yeniden yapılmasını istedi. CHP Milletvekillerine "Tarihi dönüm noktasında CHP" başlıklı bir mektup gönderen Bekaroğlu, "Türk Milleti" ifadesi yerine de "Türkiyeli" kavramının getirilmesini ve laikliğin yeniden tanımlanmasını istedi. CHP milletvekili “Ademi merkeziyetçi idari bir yapı gerekiyor” sözleriyle de özerklik önerdi.

CHP'li Bekaroğlu, cumhuriyete savaş açtı

Altı Ok’u ve Ulus Devlet modelini hedef aldı, özerklik önerdi. Terör örgütü PKK'nın da talebi olan, vatandaşlık tanımının yeniden yapılmasını istedi.

Atatürk'e "Kefere" dediği iddiasıyla gündeme gelen CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Cumhuriyet devrimlerini hedef aldı.

"ALTI OK TEMEL SORUNDUR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parlamentodan Sorumlu Başdanışmanı Bekaroğlu, partisinin Milletvekillerine "Tarihi dönüm noktasında CHP" başlıklı bir mektup gönderdi. Bekaroğlu, "Bu tespit sizi rahatsız edebilir. Hemen "CHP'nin siyasi ilkeleri bellidir, altı temel ilke ortada, CHP kurucu ilkeler çerçevesinde sosyal demokrat bir partidir" denilebilir. Deniliyor da zaten. Esasen CHP'nin en temel sorunu budur" dedi.

ÖZERKLİK ÖNERİSİ

Mektupta, "Kürt meselesi" için radikal adımlar atılmasına ihtiyaç olduğunu iddia eden İstanbul Milletvekili Bekaroğlu, PKK'nın talebi de olan özerkliği önerdi. Bekaroğlu, "Birincisi, vatandaşlık tanımını yeniden yaparak eşit vatandaşlığı hayata geçirmek. İkincisi ademi merkeziyetçilik bir idari yapı ile merkezi hükümette toplanan yetkililerin bir kısmının yerel yönetimlere devredilmesidir" ifadelerini kullandı.

Bekaroğlu, "Türk Milleti" ifadesi yerine "Türkiyeli" kavramının kullanılması gerektiğini öne sürdü.

Ulus Devlet modelinin geçmişte kaldığını iddia eden Bekaroğlu, "Ulus inşa projesi bugün Türkiye'yi parçalanmaya doğru sürüklemektedir" ifadelerini kullandı.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, Bekaroğlu, CHP'nin geçmişte "Laikliğe" aykırı davranışlar sergilediğini iddia etti, mektupta CHP’nin bu konuda bir özeleştiri yapmasını istedi.

CHP Milletvekillerinin, Bekaroğlu'na nasıl bir yanıt vereceği ise merak konusu.

ulusalkanal.com.tr