KDHC lideri Kim Jong-un Çin'i ziyaret etti

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Lideri Kim Jong-un ilk yurt dışı ziyaretini Çin'e gerçekleştirdi. Başkent Pekin'e giden Kim Jong-un, Çin lideri Şi Cinping ile görüştü. İki ülkenin stratejik işbirliği ile hareket edeceği belirtilen görüşmedeKim Jong-un, Amerika ve Güney Kore'ye diyalog çağrısını yineledi.

İlk resmi yurtdışı ziyaretinde Çin'e gitti Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Lideri.

Kim Jong-un, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in daveti üzerine 25-28 Mart tarihleri arasında Pekin'deydi. Koreli lider için resmi karşılama töreni düzenledi.

Çin resmi haber ajansı iki liderin görüşmesine ilişkin fotoğrafları yayınladı. Görüşmenin önemiKim Jong-un'un ilk resmi yurtdışı ziyareti ve ilk kez yabancı bir liderle de görüşmüş olmasıydı.

KDHC liderinin ilk ziyaretini Çin'e gerçekleştirmesi Amerika'ya mesaj olarak yorumlandı.

Üç günlük ziyareti kapsamında çeşitli temaslarda bulunan Kim Jong-un'un ve Şi Cinping görüşmesine bir dizi karar alındı. İki ülke işbirliğinin tarihi bir adım olduğu vurgulanan görüşmede bölgesel barışı, istikrar ve gelişmeyi ilerletmeye yönelik politikalar izlenmesi konusunda uzlaşıldı.

ABD ve Güney Kore ile diyalog çağrısı yapan Kim Jong-un da Şi'yi Kuzey Kore'ye davet etti. Kore lideri ülkesinin barış için inisiyatif almaya hazır olduğunu belirtti.

ulusal.com.tr

# çin # Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Lideri