“Cemaati anlatacağım“

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun, Emniyet ve yargıdaki Fethullahçı yapılanmayla ilgili bütün bildiklerini açıklamaya hazır olduğunu söyledi. Uzun, "belge ve bilgilerle her şeyi ortaya koyarım" dedi.

“Cemaati anlatacağım“

Emniyet ve Yargı'da yuvalanan Fethullah Gülen'in müritleriyle ilgili Eski İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun'dan önemli açıklamalar geldi. Uzun "bütün bildiklerimi belgeleriyle ortaya koyarım" dedi.

Uzun, cemaat yapılanmasından kendinin de mağdur olduğunu belirtti. Star Gazetesi'ne konuşan Sabri Uzun, Hanefi Avcı'nın tutukluluğunu tepki gösterdi, cemaat yapılanmasıyla ilgili konuşacağını söyledi.

"Avcı’nın kitabında anlattıklarının hepsine harfiyen katılıyorum. Adli ve idari makamlar bu konularla ilgili beni çağırsın bildiğim herşeyi onlara anlatacağım. Bilgiler ve belgelerle herşeyi ortaya koyarım. Bu yargı ve emniyet içindeki yapılanmadan dolayı ben de çok sıkıntı yaşadım."

Haberde, savcı Muammer Akkaş’ın Sabri Uzun'u ‘tanık’ olarak ifadeye çağırmasıyla ilgili bir iddiaya da yer verildi. Uzun'un Akkaş’ın 25 Aralık operasyonuyla gündeme gelen tavrından dolayı ifadeye gitmediği belirtildi.

3 yıldır Dink soruşturmasında bir yere varamayan Muammer Akkaş’tan ise dosyanın alınacağı iddia edildi.

ulusalkanal.com.tr

# cemaat # Belge # sabri uzun # emniyet