Rus Büyükelçi Karlov suikastında organizatör de gözaltına alınmış

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastı soruşturmasında yeni gözaltılar var. Karlov'un vurulduğu fotoğraf sergisinin organizatörü T.Ö. ile emniyet mensubu bir polisin gözaltına alındığı ortaya çıktı. Karlov’u öldüren katil Mevlüt Mert Altıntaş ile bağlantısı bulunan 20’ye yakın kişi de tutuklandı.

Rus Büyükelçi Karlov suikastında organizatör de gözaltına alınmış

Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastının soruşturması devam ediyor.

Hürriyet gazetesinin haberine göre soruşturma kapsamında, Karlov'un katıldığı fotoğraf sergisinin organizatörü T.Ö.'nün gözaltına alındığı ortaya çıktı. Karlov’u öldüren terörist Mevlüt Mert Altıntaş’ı koruma zannettiğini ifade eden T.Ö., suikast gününden 3 gün önce Altıntaş'ı Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gördüğünü söylemişti.

Habere göre, Ankara Emniyet Personel Şube Müdürlüğü’nde görevli bir polis de gözaltına alındı. Bu polis hakkında, emniyet içinden, katil Altıntaş'a yardım ettiği şüphesiyle işlem yapıldı.

Suikast sonrası başlatılan soruşturmadan bu yana Altıntaş’ın yakın çevresinde bulunan ev arkadaşı, sevgilisi ve eski evini kiralayan polislerin bulunduğu 20’ye yakın kişi tutuklandı.

Altıntaş’ın İzmir’de Polis Okulu’nda okuduğu dönemde "Abilik" yaptığı iddia edilen FETÖ üyesi 4’ü polis 5 kişi gözaltına alındı.

Ulusal Kanal Altıntaş’ın devresi olan 20 polis memurunun Meclis’teki görevinden açığa alındığı ortaya çıkarmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # mevlüt mert altıntaş # karlov