Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu. Portakal, Erdoğan’ın Tekalif-i Milliye emirlerini hatırlatmasını sosyal medyadan eleştirdi. Ayrıca tasarruf ve mevduat sahiplerinden zorla para isteneceği yönünde iddiasında bulundu. Erdoğan, sosyal medyada yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadeler paylaştığı gerekçesiyle Portakal’dan şikayetçi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu

Fox TV sunucusu Fatih Portakal, Cumhurbaşkanının Tekalif-i Milliye emirleri hatırlatmasını eleştirdi. Erdoğan, Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni tip koronavirüsle mücadelede Atatürk’ün Tekalif-i Milliye emirlerini hatırlatarak dayanışma vurgusu yaptı.

FOX Tv Sunucusu Fatih Portakal ise, “Milli Dayanışma Kampanyasına” karşı aldığı tavrı sürdürdü. Portakal, Erdoğan’ın Tekalif-i Milliye emirlerini hatırlatmasını sosyal medyadan eleştirdi. Portakal, ayrıca tasarruf ve mevduat sahiplerinden zorla para isteneceği iddiasında bulundu.

Erdoğan, bu paylaşımının ardından Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadeleri nedeniyle Portakal’dan şikayetçi oldu. Suç duyurusu dilekçesinde Cumhurbaşkanına hakaret suçu ve resen belirlenecek suçlar gereğince soruşturma yapılması talep edildi. Portakal hakkında kamu davası açılması talebine de yer verildi. Cumhurbaşkanının Avukatı Ahmet Özel de dilekçe Portakal’ın Türk Ceza Kanunu ve BDDK mevzuatı kapsamında suç işlediğini belirtti.

Ayrıca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu da Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu. BDDK’dan yapılan açıklamada bir bankanın itibarını kırabilecek bir hususa kasten sebep olunamayacağı ifade edildi. Portakal’ın gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadeler kullandığı kaydedildi.

Fatih Portakal’ın açıklamalarına bir tepki de Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Sosyal medyadan açıklama yapan Çelik, Milli Dayanışma Kampanyası'na kinle yaklaşan hastalıklı bir zihniyet olduğunu aktardı. Çelik, “Bu zihniyetle mücadele için dayanışmayı ve iyiliği yüceltmeye devam edeceğiz" ifadelerinde de bulundu.

ulusal.com.tr

# tayyip erdoğan # fatih portakal