Akaryakıt zamları incelenecek

Dövizdeki düşüşe rağmen akaryakıta zam yapan dağıtıcılar mercek altına alınacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, zamlı satış yapan şirketler hakkında inceleme başlattı.

Akaryakıt zamları incelenecek

Dövizde gerileme yaşandı ancak bazı şirketler buna rağmen akaryakıta zam yaptı. O şirketleri şimdi büyük bir tehlike bekliyor.

Enerji PiyasasıDüzenleme Kurumu, dövizdeki düşüşe rağmen akaryakıt fiyatlarına zam yapan şirketler için harekete geçti. EPDK, fiyat artışlarının makul olmadığını tespit etti.

Akaryakıt dağıtım şirketlerinden gerekli bilgi ve belgeler talep edildi. İlk aşamada haksız kâr artışı sağladığı tespit edilen şirketler hakkında inceleme başlatıldı.

Konuyu değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, yazılı açıklama yaptı.

Yılmaz, Eşel mobil sistemi fırsat bilerek tüketicilerin mağdur edilmesine, sektörün zehirlenmesine göz yummayacağız. EPDK olarak "kâr oyunlarına" asla izin vermeyiz'' dedi.

"İncelememizin muhatabı tüketicilerimizi mağdur eden şirketler" diyen Yılmaz, Hem tüketicilerimizi hem de sektörümüzü korumak için kanunla belirlenmiş yetkilerimizi kullanmakta bir an olsun tereddüt etmeyiz. Kâr oyunlarına kalkışan, gizli zam yapan başka şirketler varsa en kısa zamanda onları da tespit edip gereken adımları atacağız'' ifadelerini kullandı.

Akaryakıt sektöründe eşel mobil sistem kullanılıyor. Rafineri çıkış fiyatlarındaki değişime göre özel tüketim vergisinde düşüş ya da artış gerçekleşiyor. Rafineri fiyatlarındaki artışlar, ÖTV’den karşılanıyor.

# zam # Döviz # sektör # enerji # epdk # ötv # Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu # düzenleme # mustafa yılmaz # enerji piyasası # Rafine