Sözcü'den operasyona tepki: Gazetenin tüm sayfaları boş bırakıldı

Sözcü Gazetesi'ne yapılan FETÖ operasyonuna gazeteden ilginç bir tepki geldi. "19 Mayıs basın özgürlüğü özel sayısı" manşetiyle çıkan gazete tüm sayfalarını boş bıraktı. Öte yandan operasyonda kapsamında İzmir'de gözaltına alınan muhabir Gökmen Ulu, İstanbul'a getirildi. Ulu'nun evinde yapılan aramada suç unsuruna rastlanmadığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın SözcüGazetesi'ne yönelik başlattığı FETÖ operasyonuna gazete boş sayfayla tepki gösterdi.

Manşetine sadece "19 Mayıs basın özgürlüğü özel sayısı" yazan gazete, diğer tüm sayfalarını boş bıraktı.

20 sayfa olarak çıkarılan gazetede gündem, ekonomi, eğitim, televizyon, spor sayfaları ile yazarların köşelerine de tek bir satır dahi yazılmadı.

Dün sabah saatlerinde başlayan Sözcü Gazetesi operasyonunda gazetenin sahibi Burak Akbay ile gazetenin 2 üst düzey yönetici ve 1 muhabiri için gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Gözaltına alınan İzmir Temsilcisi Gökmen Ulu'nun Karşıyaka Bostanlı’daki evinde yapılan arama gece geç saatlere kadar sürdü.

İzmir emniyetindeki işlemleri sona eren Ulu, polisler eşliğinde İstanbul'a sevkedildi. Avukat Murat Ergün, Gökmen Ulu’nun İstanbul’da serbest bırakılma kararı beklediklerini söyledi.

Gökmen Ulu ve İnternet Sorumlu Müdürü Mediha Olgun'un gözaltına alındığı Sözcü operasyonunda Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli'nin ise aranmasına devam ediliyor..

HABER: BELMA YÜCEL

KAMERA: ERDEM ÖZDEMİR

ulusalkanal.com.tr

# sözcü # operasyon # gazete # sayfa