Kocaeli'nde 210 öncü Vatan Partisi'ne katıldı

Vatan Partisi Kocaeli İl Örgütü tarafından düzenlenen toplu üye katılım töreni büyük coşkuya sahne oldu. İzmit Halkevi’nde düzenlenen törene Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Şule Perinçek ve İlker Yücel ile Genel Başkan Doğu Perinçek’in ziyaretinin ardından milletvekili aday adayı olma kararı alan Cenap Yener’in de aralarında olduğu 400’e yakın üye katıldı. Tören büyük bir coşkuya sahne olurken, salon sık sık atılan sloganlar ve alkışlarla inledi.

ARAMIZA HOŞGELDİNİZ

Törenin açılış konuşmasını İl Başkanı Neval Sağdıç yaptı. Sağdıç, “Şubat ayındaki kurultayın ardından partimize çok büyük bir yönelim başladı. 210 arkadaşımız partimize üye olarak Vatan, Emek ve Namus mücadelemizdeki yerini aldı. Hepsini kutluyor ve aramıza hoş geldiniz diyorum. Türkiye’nin gidişatından kaygı duyan vatandaşlarımız, mücadele için açık bir kapı aradılar ve Vatan Partisi’ne geldiler. Partimizin aldığı karar gereği, il ve ilçe yönetimlerimizi genişletiyor ve daha güçleniyoruz” ifadelerini kullandı.

AKIN VAR GÜNEŞE AKIN

Sağdıç’ın konuşmasının ardından Karamürselli Emekli Öğretmen Nurettin Özsaraç, Nazım Hikmet’in “Güneşi İçenlerin Türküsü” adlı şiirini büyük bir coşkuyla okudu. Şiirin ardından salon “Tam bağımsız Türkiye” sloganlarına sahne oldu. Özsaraç’ın ardından Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek söz aldı. Perinçek, “Kadınlarımızla ilgili her kararı Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturanlar, kendilerine kaçak saraylar yaptıranlar veriyor. O sarayı ele geçireceğiz. Bunun için, Ankara yolunun taşlarını temizleyebilmek için örgütlü olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

DUVARLARI BARİKATLARI YIKTIK

Perinçek, parti yöneticileri ile aydınlar ve askerlerin tutuklandığı Ergenekon ve Balyoz operasyonlarını hatırlatarak, şunları söyledi: “Barikatları, duvarları hep birlikte yıktık, mücadelenizle bana eşimi ve oğlumu geri verdiniz. O zaman içeri bu kumpasları kuranlar girecek diyorduk. Bakın şimdi yavaş yavaş alt kademelerden başladılar ve devamı gelecek” dedi. Şule Perinçek, Silivri’de tanıştığı Fatma Bögün isimli parti üyesi yaşlı kadının ismini söyleyerek ayağa kaldırdı ve teşekkür etti.

BARAJ DUVARINI YIKACAĞIZ

Perinçek, partisinin başarılarını sıraladı: “Ergenekon operasyonlarında barikatları, duvarları yıktık bu bir. Gittik AİHM’de ülkemizin önüne soykırım yalanıyla ilgili kurulan barikatları, duvarları yıktık, terör ihraç eden bir ülke haline getirilen Türkiye’de, defalarca Suriye’ye gittik. Bizi bağırlarına bastılar. Esad ile görüştük, Suriye’deki barikatları da yıktık. Şimdi önümüze baraj diye yeni bir barikat kurdular. Bu barajı da yıkacağız” diye konuştu.

3 AYIMIZ VAR

Perinçek, konuşmasında seçime 3 ay kaldığını hatırlatarak şunları söyledi: “Barajı aşabilmek için 5 milyon oya ihtiyacımız var. Örgütlenme büromuz her ile düşen oy ihtiyacını belirleyecek ve mahalle mahalle, sokak sokak çalışacağız. Oyları örgütleyeceğiz. Oyların sandığa girip sayılana kadar takipçisi olacağız. Ben bilim kadınıyım. Rastgele konuşmuyorum. Yapabiliriz dedik mi yaparız. Ancak önümüzde az bir zaman var. Çok çalışmalıyız.”

AKP-PKK MÜTTEFİK

Vatan Partisi Genel Başkanı İlker Yücel de konuşmasında Dolmabahçe Mutabakatı adı verilen görüşmeye değinerek, “Stratejik müttefikler AKP ve PKK bir görev bölümü yaptı. Bu mutabakat ile HDP barajı geçirtilmeye çalışılıyor. HDP ittifak yaptığı Erdoğan’ın başkan olmasını engelleyeceğiz diye en uçtan propaganda yapıyor. Erdoğan da sanki PKK karşıtıymış gibi açıklamalar yaparak milliyetçi tabana oynuyor. Ancak Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, bu planı deşifre etti” ifadelerini kullandı.

SON KULLANMA TARİHİ GEÇTİ Yücel, “Erdoğan’ın son kullanma tarihi geçmiştir” dedi ve şunları söyledi: “Bu nedenle sistem bir restorasyon peşinde. Hakan Fidan olayında, Anayasa bozgununda görüldüğü gibi, milli bayramları ve TC’yi yasaklama uygulamalarında görüldüğü gibi başarısız oldular. Haziran ayındaki direniş, iktidarın gemisini batırıyor. Bölenler bölünüyor. Eğer bir yerde bölünenler bölünüyorsa, birleştirenler de iktidar oluyor demektir.” GÜNEYDOĞU’DA BÜYÜYORUZ İlker Yücel, Vatan Partisi’ne Güneydoğu’da yoğun katılım olduğunu belirterek, “PKK koruyucuya işkence yapar, taşla kafa ezer, gencecik Fırat’ı katleder, ‘Biji Obama’ diye slogan atar, Şeyh Sait’in heykelini diker, Fransa’da saraylarda karşılanır, Almanya’dan füze alır ama Selahattin Demirtaş, ‘biz eziliyoruz’ der. Zafere ulaşan güç vahşileşir mi? PKK vahşileşiyor. Bu kaybettiklerinin göstergesidir. Bu nedenle bölgede partimize önemli katılımlar oluyor. Sistem partilerinin aday bulamadığı Siirt’te partimize 5 aday geliyor” dedi. CENAP YENER KONUŞTU Yücel’in ardından VP Lideri Doğu Perinçek’in adaylık teklif ettiği Diş Hekimi Cenap Yener söz aldı. Yener, “Ben bu kürsüye çıktığımda şaşıranlar olabilir. Ülkemizin bu gidişatında tercih edilecek tek parti olduğu için buradayım. Gerek muhalefet gerekse iktidar partilerinde il başkanlığı yaptım. Ancak hiçbir ortamda bu kadar büyük bir heyecan yaşamadım. Laik, Atatürkçü ve sosyal adaletten yana olduğu için, bayrağımızı indirtmediği için Vatan Partisi’ne geldim” diye konuştu. NEFER GİBİ ÇALIŞACAĞIM Cenap Yener, işçi kenti ve en çok vergi veren Kocaeli’nin nasıl bu duruma geldiğine şaşırdığını belirterek, “Kocaeli’de bulunduğum ortamlarda hizmet vermek için çalıştım. Şimdi de vatanı kurtarmak gibi bir görevim var. Kocaeli kendisine yakışmayan bir şekilde 13-0 gibi bir sonuçla karşı karşıya. Ben partimde bir nefer gibi çalışmaya geldim. Vatan Partisi’nin hem Türkiye’de hem de Kocaeli’de gördüğü itibarı gördüm ve gurur duydum. Muhalefet partileri oylar bölünmesin diyor. Oylar bölünmesin de vatan mı bölünsün” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Perinçek ve Yücel, yeni üyelere rozetlerini taktı.

Emrah Taştan/Bizim Kocaeli gazetesi

# vatan partisi # şule perinçek # ilker yücel # cenap yener