FED'den piyasalara mesaj

Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artışı beklenenden erken gelebilir. FED'in Dallas Şubesi Başkanı Robert Kaplan, bu yıl 3 kez faiz artışı yapılabileceğini söyledi. Kaplan, Amerikan ekonomisinin durumuna göre faiz arttırımının erken yaşanabileceğini söyledi. Türkiye'de Dolar 3,62 seviyesiyle güne başladı.

Amerika Merkez Bankası'nın Dallas Şubesi Başkanı Robert Kaplan, Fed'in fazia arttırımının erken gelebileceğini açıkladı.

Teksas eyaletinin Dallas kentindeki Bush Enstitüsünde konuşan Kaplan, Fed'in para politikasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kaplan, Fed'in, mart ayındaki faiz artışı dahil olmak üzere, bu yıl toplamda 3 kez faiz artırımı yapmasının mümkün olduğunu belirtti.

Kaplan, Amerikan ekonomisinin beklentilerin üzerinde performans göstermesi durumunda Fed'in faiz artırımlarının erken gelebileceğini kaydetti.

Hem Robert Kaplan'ın açıklamaları hem de Amerika'nın PYD'ye ağır silah yardımı kararından sonra Dolar yönünü yukarı çevirdi.

Fransa seçimleri sonrası düşüşe geçen dolar, artan jeopolitik risk ve güvenlik endişeleri ile güne 3 lira 62 kuruş seviyesinde başladı. Kur, bu seviyeyi en son 24 Nisan tarihinde görmüştü.

ulusalkanal.com.tr

# FED # amerikan merkez bankası