PKK'nın korkulu rüyası Bordo Bereliler operasyon için Sur'da

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gözbebeği Bordo Bereliler şehre indi. Sur'daki teröristlerin büyük bölümü etkisiz hale getirildi. Ancak çok sayıda tuzaklanmış patlayıcılar ve keskin nişancılar var. İşte bordo berelilerin öncelikli görevleri tuzaklanmış patlayıcılarla keskin nişancıları etkisiz hale getirmek olacak. Ağırlıklı olarak gece çalışacak olan yaklaşım 200 bordo bereliyi Özel Kuvvetler Komutanı Tuğgeneral Zekai Aksakallı yönetecek.

PKK'nın korkulu rüyası Bordo Bereliler operasyon için Sur'da

Avcılar şehre indi. Dağlıca'yı, Doski Vadisi'ni, Oramar tepesini teröristlerden arındıran Bordo Bereliler Sur'daki terör operasyonlarda göreve başladı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlarda jandarma ve polis özel harekat timleri PKK'lıların büyük bölümünü temizledi. Ancak Sur, diğer ilçelere göre farklı bir yerleşim ve kentleşmeye sahip. Kent yer üstü ve yer altı olarak ikiye ayrılıyor. Terörle mücadele de bu ayrıma göre yürütülüyor. Kent yeraltı tünellerle çevrili. İlçe dışına kadar yer altından uzanan tünellerin doğu, batı, kuzey ve güneye açılan güzergahları bulunuyor. 90'lı yıllarda Hizbullah'ın kullandığı bu tüneller şimdi de PKK yuvası...

Tünellerin giriş ve çıkışları güvenlik birimleri tarafından kontrol altına alındı. Bordo Bereliler de o tünellere girerek temizlik operasyonu yapacak.

Türk Ordusunun seçkin birliklerinden "Bordo Bereli" olarak anılan özel kuvvetler mensupları dün itibarıyla Sur'a intikal etti. Kritk ilçeye Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait 4 taburdan oluşan yaklaşık 200 kişilik özel kuvvet birliği sevkedildi. Özel Kuvvetler Komutanı Tuğgeneral Zekai Aksakallı da o 200 seçkin birliğin başında olacak.

Subay ve astsubaylardan oluşan bordo berelilerin öncelikli görevi PKK'lıların saklandığı deliklere girmek olacak. Bordo Bereliler, teröristlerin tuzakladığı patlayıcıları imha ederek ilerleyecek. Bu sayede operasyonu yürüten asker ve polis rahat hareket edebilecek. Bordo berelilerin PKK'nın keskin nişancılarına yönelik operasyonlara da katılması bekleniyor.

Operasonların gündüz kısmını jandarma, polis ve korucular üstlenecek. Bordo Bereliler ise ağırlıklı olarak gece görev yapacak.

Türk ordusunun en seçkin birliklerinden olan Bordo Bereliler, her türlü şartlara hazır olarak yetiştiriliyor. Onlar için kara, deniz, hava, dağ, düz arazi ya da şehir merkezi fark etmiyor.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # bordo bereliler